Φασολάκια φρέσκα!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Μέρες νηστείας έχουμε και είπα να σας φτιάξω λαδερό φαγητό και τι καλύτερο από τα φρέσκα φασολάκια....Κατά καιρούς οι γονείς μου,μου στέλνουν διάφορα καλούδια από την Κρήτη και επειδή η ποσότητα τους είναι αρκετή φροντίζω να τα φτιάχνω και να τα αποθηκεύω κατάλληλα για να μην μου χαλάσουν.Τα φρέσκα φασόλια τα καθαρίζω,τα πλένω και τα ζεματάω για λίγα δευτερόλεπτα.Αφού τα στραγγίσω καλά τα βάζω σε μερίδες στην κατάψυξη και όταν θέλω να τα χρησιμοποιήσω τα βάζω απευθείας στην κατσαρόλα χωρίς να τα ξεπαγώσω.Με αυτό τον τρόπο διατηρώ για καιρό πολλά από τα λαχανικά που μου στέλνουν.


Υλικά:
1 κιλό φρέσκα φασολάκια
2 καρότα σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 πατάτες σε φέτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Άνηθο ψιλοκομμένο όσο θέλουμε
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κούπες νερό ζεστό
1 τεμάχιο ζωμό λαχανικών ή 2 κούπες ζωμό κότας(σε αυτήν την περίπτωση δεν προσθέτουμε το νερό)
2 κ.σ. πελτέ
Αλάτι-πιπέρι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με τα λαχανικά να μαραθούν για λίγα λεπτά.


Έπειτα διαλύουμε την μουστάρδα και τον πελτέ στο νερό ή τον ζωμό και το ρίχνουμε μέσα.Αν δεν έχουμε φρέσκο ζωμό φτιάξει μόνοι μας ρίχνουμε το έτοιμο ζωμό που έχουμε αγοράσει.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι της αρεσκείας μας και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για περίπου 30'-35',θα πρέπει να είναι ζωντανά ακόμα τα λαχανικά για να μην χάσουν τις βιταμίνες τους.

Συνοδέψτε τα φασολάκια με ένα λευκό τυρί π.χ. φέτα,ανθότυρο ή μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

Σχόλια

  1. υπέροχο φαγάκι, καλομαγερεμένο, με αγαπημένα υλικά, σαν ένα ελαφρυ μπριάμ κατσαρόλας, η προσθήκη μουστάρδας μου φάνηκε ωραία ιδέα!

    κι εγώ είμαι οπαδός του ίδιου σπορ
    "τα καλούδια καταψύχονται στην εποχή τους" κι έτσι έχω μέχρι να έρθει και πάλι η εποχή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμα έχω φρέσκα φασολάκια, και μάλιστα από Κρήτη, δεν θέλω τίποτε άλλο!!!
    Νοστιμότατο και λαχταριστό το πιάτο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη μου ευχαριστώ για τις συμβουλές συντηρήσεις,χτες μου έστειλαν Κρητικά καλούδια,ούτε να το ξέρες, για μένα την έκανες την ανάρτηση χα χα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ciao Bella!!!:-)
    Che bella ricetta..adoro le taccole..;-)
    Bravissima un bacione*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Wow Irini and a food blog too ! Up until I started crafting a few months ago food was my all consuming passion. I was addicted to creating in the kitchen . Not much time for that now.I will be denfinately following you to see your beautiful recipes.

    Marie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύχρονη Ειρηνάκι!!! Υγεία να'χεις, να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειρήνη, μόλις βρήκα το πανέμορφο blog σου.Έχεις πολύ ωραίες συνταγές. Είμαι λάτρης του φαγητού, οπότε όλο και κάτι θα σου "κλέψω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!