Κατσικάκι στο φούρνο με άρωμα εσπεριδοειδών!!!

Καλησπέρα αγαπημένοι μου φίλοι!!!
Πόσο μου λείψατε.....ζητάω συγνώμη για την απουσία μου,έχω να κάνω πολύ καιρό ανάρτηση....είμαι καλά απλά έχω λίγο χρόνο ελεύθερο αυτό το καιρό με αποτέλεσμα να αμελώ λιγάκι το blog  μου.
Προσπαθώ να μαθαίνω τα νέα της μπλοκογειτονειάς και να βλέπω τις αναρτήσεις στα Blog σας,είτε είναι όμορφες κατασκευές ή πεντανόστιμα, λαχταριστά φαγητά και γλυκά που φτιάχνεται με τα χεράκια σας!!!
Σήμερα λέω να σας ανεβάσω λιγουλάκι την χοληστερίνη σας...τι λέτε? Αντέχετε?

Το φαγητό της ημέρας είναι κατσικάκι με άρωμα και γεύση εσπεριδοειδών.Πως σας φαίνεται ο συνδυασμός? Εμένα μου αρέσει πάρα-πάρα πολύ!!!

Υλικά:
2 κιλά κατσικάκι μικρό(εγώ έχω πάρει μπούτι και είπα στο χασάπη μου να το χαράξει σε φέτες,όπως φαίνεται στην φωτογραφία).

Για την σως:
Τον χυμό από 2 λεμόνια
Τον χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κ.σ. μουστάρδα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κρεμμυδάκι
(προαιρετικά μπορείτε να βάλετε αν σας αρέσει και σκόρδο μέχρι 2 σκελίδες)
2 πρέζες Θρούμπα ή ρίγανη ή θυμάρι
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι-Πιπέρι

Πλένουμε καλά το κατσικάκι μας,και το αφήνουμε να στραγγίξει για λίγα λεπτά.Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά της σως να ενωθούν.Βάζουμε σε ένα πυρέξ το κατσικάκι και περιχύνουμε την σως από πάνω, φροντίστε να πάει η σως παντού ακόμα και ανάμεσα στα χωρίσματα.



Προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι από πάνω και ψήστε στο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 1 1/2 ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να μαλακώσει.


Κατά την διάρκεια του ψησίματος και αφού έχει πάρει ήδη αρκετό χρώμα από την μια μεριά,με ένα κουτάλι πάρτε λίγο από το ζουμάκι μέσα στο πυρέξ και βρέξτε το πάνω μέρος από το κρέας,αυτή την διαδικασία επαναλάβετέ την τουλάχιστον 3-4 φορές.Αφού έχει μισοψηθεί το κρέας,γυρίστε το από την άλλη μεριά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθεί τελείως.
Συνοδέψτε το κατσικάκι με ένα ριζότο ή με μια σαλάτα από λαχανικά ή χόρτα τις αρεσκείας σας και διαλέξτε ένα αρωματικό κόκκινο ή ακόμα αν σας αρέσει,γιατί όχι ένα λευκό παγωμένο κρασί να πιείτε στην υγειά σας.



Ελπίζω να σας άρεσε το φαγάκι μου!!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όσους το δοκιμάσουν!!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη




Σχόλια

  1. Η ωραιότερη ώρα για ένα τέτοιο πιάτο!!! Να το'χα και ζωντανό....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μας άρεσε λέει!!!
    Μου άνοιξες την όρεξη τώρα και με έπιασε πείνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαλάλι η χοληστερίνη, το φαγάκι σου σπέσιαλ!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νόστιμο Ειρήνη μου το κατσικάκι.
    Ωραία ιδέα το πορτοκάλι καιτο λεμονι.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μμμμμμμμμμ!Αν περίσσεψε κανένα κοψιδάκι θα το εκτιμούσα!!Αχ δεν θα αγιάσουμε ποτέ,δεν θα μας χωράνε οι πόρτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρηνη μου ανοιξες την ορεξη πρωι πρωι!
    Εχω ενα βραβειο για σενα http://colorful-memories.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ciaooo!!!!
    Che bello ritrovarti,come stai??!!
    Questo capretto dev'essere di una succulenza unica..sei stata bravissima Cara!!!:-)
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΗΤΟ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!