Ζουμερα και νοστιμα ντολμαδακια απο αμπελοφυλλα με γιαουρτακι

 Τα γνωστά σε όλους μας ντολμαδάκια είναι ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα. Οι παραλλαγές που υπάρχουν διαφέρουν από τόπο σε τόπο, το σίγουρο είναι όμως ότι όπως και να αποφασίσετε να τα φτιάξετε πρόκειται για ένα έδεσμα πολύ αγαπημένο σε όλη την Ελλάδα.

Η εποχή για να μαζέψεις αμπελόφυλλα και να τα αποθηκεύσεις είναι τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τα φύλλα θα πρέπει να είναι τρυφερά και οπωσδήποτε να μην έχουν ραντίσει το αμπέλι πριν. Αν θέλουμε να κονσερβοποιήσουμε τα αμπελόφυλλα μας σας έχω εδώ το link  
Κονσερβοποίηση για τα αμπελώφυλλα

Και φτάνω τώρα στο σημείο να σας αποκαλύψω ότι δυστυχώς είμαι από εκείνα τα άτομα που δεν μπορώ να τυλίξω καλά ένα αμπελόφυλλο. Όσες φορές κι αν έχω δοκιμάσει δεν πετυχαίνω μια ομοιομορφία όπως η μαμά μου ή άλλες νοικοκυρές. Αν δείτε πως τα φτιάχνω είναι σκέτο χάλι, άσε που ποτέ δεν μπορώ να υπολογίσω το ρύζι, ή θα το βάλω πολύ ή θα το βάλω λίγο. Πριν λίγο καιρό λοιπόν ο μπαμπάς μου μου πήρε ένα ειδικό εργαλείο που μπορείς να τυλίξεις πολλών ειδών φύλλα σε ντολμά, μεταξύ τους και τα αμπελόφυλλα. Όταν το πρωτοδοκίμασα δεν είχα και μεγάλη επιτυχία. Με εξάσκηση όμως τα κατάφερα και τώρα φτιάχνω πολύ ωραίους και καλοσχηματισμένους ντολμάδες με την σωστή γέμιση και το σωστό σχήμα.

Ένα από τα πολυαγαπημένα ορεκτικά φτιαγμένο με τα δικά σας υλικά είναι ότι καλύτερο να φιλέψεις τους επισκέπτες σου σαν οικοδέσποινα και να πάρεις τους καλύτερους επαίνους!


 Καλή σας όρεξη!!

Σχόλια