Τσουρεκια στεφανακια χρωματιστα φτιαγμενα με μελι και ελαιολαδο, γευση μοναδικη!!!!

 Τσουρέκι νόστιμο αφράτο με όμορφο χρωματιστό σχέδιο θέλετε και τίποτα άλλο, μα φυσικά....φτιαγμένο χωρίς ζάχαρη και βούτυρο αλλά με μέλι και ελαιόλαδο δυο υλικά δεμένα με την παράδοση μας, την γη μας και αγαπημένα σε όλο το κόσμο!!!!
Το άρωμα βέβαια από το βούτυρο είναι μοναδικό, η συνταγή αυτή είναι για τα άτομα που θέλουν για λόγους διατροφής και υγείας να αποφύγουν αυτά τα δυο συστατικά και να απολαύσουν το νόστιμο τσουρέκι που θέλει η παράδοση μας να φτιάχνεται το Πάσχα!!! 

Μικρά μυστικά για αυτή την συνταγή...
1. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυγά να τα έχετε βγάλει τουλάχιστον 3-4 ώρες απ' το ψυγείο.  
2. Κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό σε αυτή την συνταγή θέλουμε αλεύρι για τσουρέκια ή αλεύρι πολύ σκληρό.
3. Επίσης, το καλό ζύμωμα φτιάχνει τις ίνες, όσο περισσότερο τα ζυμώνεις τόσες περισσότερες ίνες θα κάνει. 
4. Το νερό το βάζουμε τελευταίο και αυτό λίγο-λίγο κάθε φορά για να ελέγχουμε το ζυμάρι μας, θέλουμε ένα μαλακό ζυμάρι, κορδονάτο.
5. Δώστε χρόνο στην ζύμη να φουσκώσει, είναι σημαντικό να μην παραλείψετε αυτό το βήμα, αφήστε να φουσκώσει η ζύμη καλά, μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο χρόνο ανάλογα την θερμοκρασία που έχετε στο δωμάτιο το ίδιο να κάνετε και με το δεύτερο φούσκωμα.
6. Για να τα διατηρήσετε όσο περισσότερο γίνεται και να μην σας ξεραθούν τυλίξτε τα σε διάφανη μεμβράνη.

Αυτές είναι οι συμβουλές που σας δίνω καθαρά εμπειρικές, φτιάξτε τα για το σπίτι σας ή προσφέρετε τα στα βαφτιστήρια σας, τα ανίψια ή τα εγγονάκια σας με ένα ωραίο στολισμό, θα ξετρελαθούν από το σχήμα και την νοστιμιά!!!

 Την συνταγή μπορείτε να την δείτε σε βίντεο



 
Καλή επιτυχία!!!! 
Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!













Σχόλια