Γεμιστα, το απολυτο πεντανοστιμο καλοκαιρινο φαγητο!!

 Ένα αγαπημένο κλασικό φαγητό με κιμά από κοτόπουλο και με μπόλικα αρωματικά! Όλοι το τρώμε είναι πλούσιο σε γεύση, τα φρέσκα λαχανικά και αρωματικά που μας δίνει αυτός ο ευλογημένος τόπος συνδυάζονται σε αυτό το φαγητό εξαιρετικά και το αποτέλεσμα τους είναι απλά μοναδικό!

1. Επέλεξα για κιμά το κοτόπουλο και πρόσθεσα την ψίχα της ντομάτας, του κολοκυθιού και της πατάτας που έβγαλα. 
2. Το σκόρδο είναι πάρα πολύ λίγο και δίνει ένα απαλό άρωμα ίσα που το καταλαβαίνεις, ενώ τα μπαχαρικά είναι τόσα όσα χρειάζεται για να δώσουν την σπιρτάδα που θέλει το φαγητό μας! 
3. Ο μαϊντανός είναι το μοναδικό βότανο που έβαλα, πιστεύω ότι θα αναδείξει όλες τις υπόλοιπες γεύσεις και θα ταιριάξει άψογα. 
4. Μην ξεχάσετε να παραλείψετε το χυμό λεμονιού, εκτός του ότι δίνει το υπέροχο άρωμα του βοηθάει το ρύζι να κρατήσει και να μην παραχυλώσει! 
5. Δεν βάζω άλλα υγρά μέσα στο φαγητό μου, τα λαχανικά θα μου δώσουν την υγρασία και τα υγρά που χρειάζομαι, η γέμιση χυλώνει τέλεια και το ρύζι μένει στητό όπως πρέπει. 
6. Τέλος το φαγητό μου το μαγείρεψα στο φούρνο με καπάκι, κατάφερα με αυτό τον τρόπο να έχει την υγρασία που πρέπει κατά την διάρκεια του μαγειρέματος και να μην μου καεί το πάνω μέρος των λαχανικών όπως γίνετε συνήθως.
 Αυτό το φαγάκι, μου θυμίζει πολύ τα παιδικά καλοκαιρινά μου χρόνια δίπλα στη θάλασσα, μετά από πολύ ώρα με κολύμπι και παιχνίδι να καθόμαστε όλοι μαζί να απολαμβάνουμε το φαγάκι μας μέσα σε τάπερ της μαμάς μου! Γλυκές αναμνήσεις που κρατάω στην μνήμη μου και τις θυμάμαι όταν μαγειρεύω η ίδια για την οικογένεια μου!


Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο

Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας και κρατάμε την ψίχα από την ντομάτα, το κολοκύθι και την πατάτα

Φτιάχνουμε την γέμιση και γεμίζουμε τα λαχανικά μας

Αφού τα περιχύσετε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με έξτρα αλάτι και πιπέρι είναι έτοιμα για τον φούρνο



Καλά να περνάτε φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη






















Σχόλια