Πεντανοστιμη τουρτα προφιτερολ!!!!

Ξεκινάμε γλυκά τον μήνα μας, καλό και δημιουργικό Οκτώβριο να έχετε!!!!
Το προφιτερόλ έχει πολλούς οπαδούς, είναι ένα γλυκό ψυγείου που συνδυάζει τέλεια την σοκολάτα με τα παραγεμισμένα σου με κρέμα πατισερί!!! Όλο αυτό τώρα φανταστείτε το σε τούρτα. Ένα αφράτο παντεσπάνι ως βάση, πάνω σοκολατένια μους, όπου ανάμεσα της είναι βουτηγμένα τα σου  με την βελούδινη κρέμα πατισερί και πάνω από όλα αυτά ένα γυαλιστερό γλάσο σοκολάτας!!!  Το γλύκισμα αυτό συνδυάζει διάφορες τεχνικές που η μόνη απαίτηση τους είναι η ακρίβεια, π.χ. τα ολόφρεσκα σου γίνονται εύκολα αρκεί να ακολουθήσεις τους κανόνες παρασκευής και ψησίματος. Για την κρέμα πατισερί έχουμε αφιερώσει ένα ολόκληρο μάθημα μαθαίνοντας όλα τα μυστικά...θα βρείτε την ανάρτηση εδώ... (κρέμα πατισερί)  το ίδιο και για το παντεσπάνι που γίνεται αφράτο και ψήνεται στο λεπτό, βρείτε την ανάρτηση εδώ.. (παντεσπάνι) . Όσο για την σοκολατένια μους τα υλικά είναι μόλις 3 στον αριθμό και φτιάχνετε στο λεπτό!!

Λίγα Tips:
1. Όταν φτιάξετε την ζύμη για τα σου να βάλετε τα αβγά χτυπημένα στην ζύμη και με μικρές δόσης. Περιμένετε πρώτα να απορροφήσει όλο το αβγό πριν βάλετε την επόμενη δόση.
2. Η ζύμη σου είναι έτοιμη όταν πάρει γυαλιστερή υφή και γίνει βελούδινη. Ένα κόλπο για να το τσεκάρουμε είναι να βυθίσουμε την κουτάλα ή την σπάτουλα μας στην ζύμη και καθώς την τραβάμε προς τα πάνω θα πρέπει να σχηματίζεται ένα V (γωνία) στην άκρη της σπάτουλας.
3. Ψήστε τα σου σε φούρνο με αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα, μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου μέχρι να ψηθούν γιατί θα χάσουν την απαραίτητη υγρασία που υπάρχει μέσα και δεν θα φουσκώσουν.

Δεν μένει ούτε ψίχουλο απ' αυτό το γλυκό στο τραπέζι και πάντα μα πάντα θα βάλουμε όλοι από δεύτερη μερίδα στο πιάτο μας!!!
Να περάσετε έναν υπέροχο και γλυκό μήνα!!


 Δείτε την συνταγή σε βίντεο

Εύκολη συνταγή για τα σου....

Ψήνονται τέλεια...

Πλούσια μους σοκολάτας....


Γλάσο.......





 Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη!!











Σχόλια