Χριστουγενιατικες πατατες φουρνου hasselback με σκορδο και σως μουσταρδας!!!!

Τα λαχανικά ως συνοδευτικό είναι απαραίτητα πάνω στο γιορτινό τραπέζι, σίγουρα θα έχουμε πατάτες φούρνου, αλλά εδώ δεν θα φτιάξουμε τις συνηθισμένες και αγαπημένες πατάτες στο φούρνο αλλά μια πιο μοντέρνα εκδοχή τους γιατί εκτός από νόστιμες τις θέλουμε και εμφανίσιμες στο μάτι ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων όπου όλα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα και όμορφα!!!!
Πλένετε καλά τις πατάτες και αφήστε τις να στραγγίξουν, κόψτε τις σε λεπτές φέτες προσέχοντας να μην φτάσετε μέχρι κάτω, δεν θέλουμε να κοπούν τελείως, σε αυτό θα βοηθήσουν 2 ξύλινες κουτάλες. Δείτε στο βίντεο ακριβώς πως το κάνω. Χρησιμοποιήστε καλό αρωματικό βούτυρο και ότι αρωματικά σας αρέσουν, στην προκειμένη περίπτωση διάλεξα το σκορδάκι και το φρέσκο κρεμμύδι.
Προαιρετικά μπορείτε να φτιάξετε την πεντανόστιμη σως που σας προτείνω για να ενισχύσετε την γεύση και να δώσετε έξτρα άρωμα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος περάστε με το μείγμα λαδιού 4-5 φορές τις πατάτες. προσέχετε την θερμοκρασία, θέλουν αργό ψήσιμο για να γίνουν ωραίες και να πάρουν αυτό το υπέροχο λαχταριστό χρώμα! 

Δείτε την συνταγή σε βίντεο






Έως την επόμενη φορά να περνάτε καλά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη







Σχόλια