Κεικ τρουφατο με ξηρους καρπους, αρωματικο σιροπι πορτοκαλι και σοκολατα γκαναζ!!

Ένα αγαπημένο από πολλούς κέικ σιροπιασμένο αφράτο και με επικάλυψη κρέμα κακάο. Θα το βρείτε και με την ονομασία μυρμηγκάτο το οποίο το έφτιαξα το δοκιμάσαμε και μας άρεσε πάρα πολύ. Αν και δεν είμαι λάτρης του σιροπιού, αυτό το κέικ με εντυπωσίασε. Οφείλω να πω ότι λίγο το πείραξα και το έφερα στα μέτρα μου ακολουθώντας τις δικές μας γεύσεις. Για αρχή, πρόσθεσα καρύδια για να έχουμε το τραγανό στοιχείο στο γλυκό μας, μετά το σιρόπι το έφτιαξα με χυμό πορτοκάλι αντί για νερό με ξύσμα και αφαίρεσα αρκετή από την ποσότητα της ζάχαρης  για να έχω ένα ελαφρύ και αρωματικό σιρόπι. Και τέλος, έφτιαξα μια σοκολατένια γκανάζ αρωματισμένη με βανίλια και μια ιδέα από κανέλα...έτσι για έξτρα νοστιμιά!
Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό, τιμήθηκε βασιλικά στο σπίτι μας και μπήκε στην λίστα με τα αγαπημένα μας γλυκά! 

Δείτε την συνταγή και σε βίντεο








 
Καλή επιτυχία!!
Έως την επόμενη φορά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!
Ειρήνη


Σχόλια