Νοστιμα τριχρωμα τσουρεκια!!!!

Αφράτα, λαχταριστά και μοσχοβολιστά τσουρέκια. Λόγο των δύσκολων ημερών που διανύουμε άρχισα να πειραματίζομαι από τώρα στα τσουρέκια αφού χρόνο έχω. Κάνοντας μια βόλτα (ΜΟΝΟ) στο διαδίκτυο εμπνεύστηκα από τα πολύχρωμα ψωμάκια που υπάρχουν τύπου μπριός. Σκέφτηκα ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα αν τα έφτιαχνα σε τσουρέκι, το άρωμα τις βανίλιας με το κακάο ταίριαξε απόλυτα σε αυτό το ζυμάρι και το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ ικανοποιητικό θα έλεγα. Στη πρώτη προσπάθεια είχα τα θεματάκια μου, το ζυμάρι έγινε πολύ καλό στην μηχανή, αν το δοκιμάσετε στο χέρι θέλει υπομονή και καλό πλάσιμο τουλάχιστον για 15'-18'. Το κακάο θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας για να έχει το άρωμα που πρέπει. Καλό θα ήταν να ζυγίσετε το ζυμάρι και να το κόβετε σε ίσα μέρη έτσι θα βγουν ομοιόμορφα. Να έχετε υπομονή με τα φουσκώματα. η μαγιά καμιά φορά κάνει πείσματα και θέλει το χρόνο της για να φουσκώσει, αφήστε την να πάρει όσο χρόνο χρειάζεται σε όλα τα φουσκώματα ειδικά στο τελευταίο για να σχηματιστούν οι ίνες όπου είναι αυτές που θα το κάνουν αφράτο. Τέλος σε όλη την διάρκεια του ψησίματος να έχετε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο τα τσουρέκια για να διατηρήσουν το χρώμα και να μην καούν. Ψήστε τα σε αντιστάσεις στη χαμηλή θέση του φούρνου σας.
Μένουμε σπίτι φίλοι μου και φτιάχνουμε τα καλύτερα τσουρέκια φέτος το Πάσχα!!!
 
Δείτε την συνταγή και σε βίντεο 
 πατώντας εδώ







 Καλή επιτυχία!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη

Σχόλια