Λαμπριατικη Κρεατοπιτα αλα Ειρηνη!!!!

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το Πασχαλινό τραπέζι αυτή η πίτα, ζεστή και τραγανή με πλούσια γέμιση και λαχταριστή νοστιμιά, είναι η Λαμπριάτικη κρεατόπιτα με κατσικάκι ή αρνάκι, με μπόλικα λαχανικά και μυρωδικά. Το φύλλο της είναι σπιτικό και τετραπλό πάνω και κάτω, δηλ. 4 φύλλα πάνω και 4 φύλλα κάτω, όλα τα υλικά της γέμισης είναι κομμένα σε μικρά κομμάτια ίδια μεταξύ τους ώστε να υπάρχει ομοιομορφία και να ψηθούν όλα σωστά στον ίδιο χρόνο. Το ρύζι εκτός την γεύση δίνει και την απορροφητικότητα που θέλουμε μέσα στην πίτα μας, θα τραβήξει όλα τα ζουμάκια που θα βγουν από τα λαχανικά μας και η πίτα μας δεν θα πανιάσει. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο μας, θέλουμε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς και περίπου 1 ώρα σίγουρα και 15'-20' ακόμα ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Αυτό θα το δείτε με το μάτι, όταν η ζύμη θα ξεκολλήσει από τα τοιχώματα, τότε θα είναι έτοιμη. 


Δείτε την συνταγή και σε σε βίντεο








Καλή επιτυχία!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!

Σχόλια