Μαρμελαδα φραουλα με κομματια μηλου και υπεροχο άρωμα βανιλιας!!!!


Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη φίλοι μου!!!

Πέρασαν οι γιορτές και μπαίνουμε πάλι όλοι σιγά-σιγά στην καθημερινότητα μας. Προετοιμάζομαι για κονσερβοποίηση φρούτων και λαχανικών που τώρα είναι η εποχή τους. Η βασίλισσα φράουλα έκανε την παρουσίαση της στους πάγκους των λαϊκών αγορών και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να φτιάξουμε τις μαρμελάδες και τα σιρόπια μας για τα παγωτά του καλοκαιριού.  Η πρώτη δόση είναι έτοιμη, πειραματίστηκα λίγο αυτή τη φορά, ήθελα να βάλω λιγότερη ζάχαρη στην μαρμελάδα χωρίς όμως να χάσει την γεύση της. Έτσι πρόσθεσα μήλο για να δόση την πυκνότητα που ήθελα λόγο της πηκτίνης που έχει και επίσης έβαλα ένα τσικ άρωμα βανίλιας που ταιριάζει πολύ στην φράουλα. Το λεμονάκι μπαίνει το μισό στην αρχή με τα μήλα και το άλλο μισό στο τέλος για να δέσει την μαρμελάδα και να δώσει την οξύτητα που χρειάζεται για να ισορροπήσει η γεύση.
Η πυκνότητα της μαρμελάδας γίνετε με τον βρασμό, ήθελα η μαρμελάδα μου να μην μου παραψηθεί και μου πήξει πολύ. Στην οικογένεια μας αρέσει να είναι λίγο ρευστή η μαρμελάδα για να μπορούμε να την βάζουμε σε πολλά γλυκά ή και παγωτά ακόμα. Εσείς αν θέλετε να την δέσετε ακόμα περισσότερο απλώς την βράζετε λίγο ακόμα. Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα εκτός ψυγείου και όταν ανοίξουμε το βαζάκι το βάζουμε αμέσως στο ψυγείο. Προσοχή η μαρμελάδα μας δεν έχει συντηρητικά οπότε θέλουμε καθαριότητα όταν την χρησιμοποιούμε. Με ένα καθαρό κουτάλι παίρνουμε όση ποσότητα θέλουμε χωρίς να ακουμπήσουμε αλλού το κουτάλι ή να το βάλουμε στο στόμα μας. Αυτό σίγουρα θα χάλαγε την μαρμελάδα.
Ξεκινήστε τώρα φίλοι μου είναι πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, γεμάτη ωραία αρώματα, χρώματα αλλά και υπέροχη γεύση!


Δείτε την εκτέλεση της συνταγής σε βίντεο





 Καλά να περνάτε μένοντας μέσα στο σπίτι σας για λίγο ακόμα!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!



Σχόλια