Γεμιστές πολύχρωμες πιπεριές...

Αγαπημένοι μου φίλοι,
Ξεκινάω με μια πολύχρωμη συνταγή που προσωπικά αγαπάω πολύ.Πριν ξεκινήσω να σας τονίσω κάτι πρώτα,είμαι αλλεργική σε πολλά είδη τροφών εδώ και μια 7ετία περίπου.Δυστυχώς δεν μπορώ να τρώω καθόλου τροφές όπως φρέσκια ντομάτα,μελιτζάνα.Το λέω γιατί θα δείτε πολλές φορές να απουσιάζουν, μην παραξενευτείτε εσείς θα βάζετε κανονικά την ντομάτα σας,αν και θα σας το λέω στην συνταγή σαν εναλλακτική λύση.Ξεκινάμε λοιπόν???

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
4 μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές 
4 μεγάλες κίτρινες πιπεριές 
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
(εννοείται ότι αν δεν βρείτε μεγάλες βάζετε μικρές)
4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
600γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2  1/2 κούπες ρύζι basmati
3  1/2 κούπες νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή  2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ ή 1 κούπα φρέσκια τριμμένη ντομάτα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά οξύμελο(είναι βαλσάμικο ξύδι με μέλι,υπάρχει στα σούπερ μάρκετ)
μαϊντανό και άνηθο κατά βούληση
αλάτι ,πιπέρι

Πλένουμε και ανοίγουμε τις πιπεριές από το πάνω μέρος όπως φαίνεται στην εικόνα και τις βάζουμε στο ταψί την μια δίπλα στην άλλη.Αν δεν σας κάθονται όρθιες κόψτε ελάχιστα την κάτω μυτούλα,με προσοχή όμως να μην τρυπήσουν.Τις αλατοπιπερώνουμε,αν μας αρέσει πασπαλίζουμε και με λίγη ρίγανη ή θρύμπα.Βάζουμε ενδιάμεσα στις πιπεριές πατάτες ή στο πλάι για να γεμίσουμε το ταψί μας και να είναι πιο σταθερές οι πιπεριές.

Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,ρίχνετε το κρεμμυδάκι,μην το τσιγαρίσετε απλά να μαραθεί.Βάζετε και τον κιμά,αφήστε τον να πάρει ένα άσπρο χρώμα,όπως στην παρακάτω εικόνα.

Ρίχνεται το ρύζι καλά πλυμένο και ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί.Ρίχνουμε το νερό,κατά προτίμηση ζεστό για να μην σταματήσει ο βρασμός του φαγητού.Ανακατεύουμε για λίγο πάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.Κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να φουσκώσει λίγο το ρύζι με σκεπασμένη το τηγάνι.Ρίχνουμε τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά.

Γεμίζουμε τις πιπεριές μέχρι επάνω όχι όμως να ξεχειλίζει η γέμιση,δεν θα φουσκώσει πολύ το ρύζι γιατί είναι είδη ψημένο αρκετά.

Βάζουμε τα καπάκια στις πιπεριές και αλείφουμε από πάνω λάδι με ένα πινέλο.Αλατοπιπερώνουμε για να πάρουν γεύση τα καπάκια,και ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια νερό στο ταψί μέσα.Καλό θα ήταν να σκεπάζατε το ταψί με το καπάκι του ή με αλουμινόχαρτο.Είναι έτοιμο για φούρνισμα.

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στις αντιστάσεις και αέρα στους 200c,όταν θα βάλουμε το φαγητό στο φούρνο χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150c με 160c ανάλογα το φούρνο.Ψήνουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου.Τα τελευταία 10 λεπτά μπορείτε να βγάλετε το αλουμινόχαρτο και να αφήσετε να ξεροψηθούν λίγο από πάνω οι πιπεριές.


Εναλλακτική ιδέα: μπορείτε στην γέμιση να παίξετε με τις αγαπημένες σας τροφές.μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά ή να βάλετε αντί για μοσχάρι κοτόπουλο κιμά και να ελαττώσετε το ελαιόλαδο,θα βγει ακόμα πιο light

Ότι απορίες έχετε ή παρατηρήσεις παρακαλώ να μου γράψετε για να το συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου!!!




Σχόλια

  1. Μου τρέχουν τα σάλια !!! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα Ειρήνη μου τη συνταγή σου!!!Μούρλια μου φαίνεται!!Είναι διαφορετική από αυτή που κάνω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ τι μας εκανες πρωι πρωι!!! Και εμενα μου τρεχουν τα σαλια.. Πεινασα!!! Και ξεκινησες και με γεμισα..ενα απ τα αγαπημενα μου φαγητα..και με φετουλα..μμμ μουρλια!!

    Ευχαριστουμε για την συνταγη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ πείνασα! Και σκέψου ότι δεν τις πολυτρώω τις πιπεριές, παρά μόνο ωμές! Τα γεμιστά τα λατρεύω κι εγώ....!
    Επίσης να πω ότι οι φωτογραφίες σου είναι τέλειες, γεμάτες χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και μόνο από τα χρώματα χορταίνει το μάτι.μπράβο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MMMMM!!!Νοστιμοοοο!Για καλη τυχη στο καινουριο σου blog ,περνα απο το δικο μου blog σου εχω ενα δωρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειρηνάκι μου, ή μήπως να σε λέω Αργυρώ!!! θα μου κάνεις μεγάλο κακό μ΄αυτό το site, το ξέρεις έτσι? ευτυχώς το συγκεκριμένο φαγητό το έφαγα πριν λίγες μέρες,αλλά όχι με κιμά αλλά με χταποδάκι!!!! Γενικά οι πολύχρωμες πιπεριές είναι καταπληκτικές! τις λατρεύω!!!
    περιμένουμε κι άλλα, όχι γλυκά όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφο φαγητό καλή μου, σαν τον άνδρα μου με κιμά το βλέπω.Εγώ δεν είμαι δύσκολη, όλα τα τρώω!Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα γεμιστα ειναι super...καλως σε βρηκα στο πολυ νοστιμο blog σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα σε όλες και όλους σας.Ευχαριστώ που με τιμάτε με την παρουσία σας εδώ,
    Ιωάννα..όταν την φτιάξεις πες μου εντυπώσεις.
    Ρούλα...μου βλέπω ότι είσαι καλοφαγού μπράβο κορίτσι μου!!
    Κατερίνα...ελπίζω να σε πείσω να δοκιμάσεις από αυτό το φαγάκι γιατί είναι πολύ νόστιμο.
    Φουρτουνιασμένη ψυχή...Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Γωγώ...Χίλια ευχαριστώ για το όμορφο δωράκι που μου έκανες.
    Θέκλα...Κάνω ότι μπορώ για να σε δελεάσω παρόλο την κατάσταση σου,θα σε στεναχωρήσω όμως σε λίγες μέρες έχει γενέθλια το κοριτσάκι μου και θα φάμε το γλυκάκι μας,οπότε...χαχαχα.
    Αχτίδα...με κιμά τα τρώει και ο δικός μου άντρας,αλλά και εγώ όπως και εσύ είμαι όλα τα τρώω η λιχούδα.
    Pansofix...Ευχαριστώ!! Καλώς όρισες στην παρέα μας,χαίρομαι που σου άρεσαν τα γεμιστά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!