Τα πιο τραγανα και αρωματικα πασχαλινα κουλουρακια!!

Τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια είναι της γιαγιάς μου!  Αρωματικά από το ξύσμα πορτοκαλιού-λεμονιού, την μαστίχα και την βανίλια, τραγανά όταν τα δαγκώσεις λιώνουν στο στόμα. Σε κάθε μέρος της Ελλάδας υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές, κάθε σπίτι έχει την δική του συνταγή,  η κλασική συνταγή όμως τα θέλει οπωσδήποτε βουτυρένια με βανίλια τραγανά και χρυσοψημένα! Σε αυτή την συνταγή που σας έφτιαξα επέλεξα να μην αλείψω τα κουλουράκια με αβγό, ήταν καθαρά θέμα διατροφής εσείς μπορείτε να τα περάσετε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό ή σκέτο γάλα. Κοντεύει το Πάσχα, λίγες βδομάδες έμειναν και οι ετοιμασίες σιγά-σιγά ξεκινάνε, να κάνεις γενική το σπίτι να το στολίσεις και να ξεκινήσεις την παρασκευή των γλυκών την Μεγαλοβδόμαδα με αποκορύφωση την ημέρα του Πάσχα που θα τα δοκιμάσουμε όλα μαζί με το αρνάκι.
Η πρώτη Πασχαλινή συνταγή φίλοι μου ξεκινάει.....

 Την συνταγή μπορείτε να την δείτε σε βίντεο
πατώντας εδώ

Καλή σας επιτυχία φίλοι μου!!!
Καλά να περνάτε!!!

Σχόλια

  1. Τέλεια Ειρήνη.
    και του χρόνου να είσαι καλά. Κι εγώ τις περισσότερες φορές δεν τα αλείφω με αυγό.
    Τα σχεδιάκια σου φανταστικά. Τα λαγουδάκια υπέροχα.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορω εδώ στα τσουρέκια να βάλω στεβια κρυσταλλική αντι για Ζάχαρη κρυσταλλική?.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!