Αφρατα καλοφτιαγμενα πιροσκι με κιμα!!

 Ένα τέλειο μεζεδάκι με υπέροχο, αφράτο ψωμάκι και πλούσια γέμιση κιμά! Ναι είναι τηγανιτό που σημαίνει παραπάνω θερμίδες αλλά πιστέψτε με φίλοι μου, το ζυμαράκι είναι απίστευτο, τηγανίζεται πολύ καλά, φουσκώνει και δεν κρατάει μέσα του σταγόνα λάδι. Βγαίνουν αφράτα, αλάδωτα όσο περίεργο κι αν ακούγεται και κρατάνε το σχήμα τους. Η λεπτή ζύμη είναι ένα χαρακτηριστικό τους γιατί δεν σε μπουκώνει ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις την μπαμπάτσικη γέμιση στο απόλυτο.  Η γέμιση τώρα είναι καθαρά προσωπική υπόθεση, μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσει είτε με κιμά που σας έχω φτιάξει και εγώ είτε με πατάτα είτε ακόμα και με τα αγαπημένα σας αλλαντικά ή τυριά χοντροκομμένα θα σας πρότεινα.
Ένα είναι σίγουρο η γεύση του είναι σκέτη απόλαυση, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τρώγονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα..(αν φυσικά μείνουν) αφού παραμένουν όπως τα βγάζετε από το τηγάνι!

 Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο

Μην φοβηθείτε να βάλετε μπόλικη γέμιση και το φύλλο να είναι λεπτό, είναι βασικό για την υφή του πιροσκι.

Φροντίστε να σφραγίσετε καλά το φύλλο αλείφοντας τις άκρες του με νερό


Όταν τηγανιστούν να τα βάζετε σε σχάρα για να στραγγίξουν ή αν δεν έχετε θα πρότεινα σε ένα μπολ με χαρτί κουζίνας και σε όρθια θέση. Μην τα αφήσετε στο χαρτί παραπάνω από 3 λεπτά, σερβίρεται αμέσως σε πιατέλα.



Βλέπετε ότι η γέμιση είναι πλούσια και το λεπτό φύλλο πόσο ωραία την αγκαλιάζει, δεν σας λέω από νοστιμιά... είναι τέλεια!!!

Καλά να περνάτε φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη

Σχόλια