Γαλακτομπουρεκο σε ρολακια, με χειροποίητο φύλλο!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Το λατρεύεις από την πρώτη μπουκιά, είναι αδύνατον να αντισταθείς στο τραγανό και σιροπιαστό φύλλο του με την πλούσια κρέμα αρωματισμένη ελαφρά με βανίλια. Το γαλακτομπούρεκο είναι απ' τα γλυκά που αγαπάμε πολύ και άξια έχει μια θέση στην καρδιά μας διότι συνδέεται με τα παιδικά μας χρόνια και με αναμνήσεις γλυκές αρωματικές όπως ακριβώς είναι αυτό το γλυκό. Όσοι φίλοι μας μπορούν και έχουν τον χρόνο ας κάνουν τον κόπο να φτιάξουν το φύλλο είναι εξαιρετικό και γίνετε υπέροχο το γλυκό, όσοι πάλι δεν θέλουν μπορούν να το αντικαταστήσουν με φύλλο έτοιμο κρούστας. Η κρέμα γίνετε με φρέσκο γάλα και κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση, εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μόνο γάλα. Το σιρόπι είναι απλό αλλά πολύ αρωματικό με το λεμόνι και την κανέλα να σου γαργαλάνε τις αισθήσεις καθώς το γεύεσαι.
Να διαλέξετε τα πιο φρέσκα υλικά, αυτά είναι που θα δώσουν την επιτυχία ενός καλοφτιαγμένου γλυκού. Παρακάτω σας έχω μερικά tips για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα γαλακτομπουρεκάκια...
1. Αφού τυλίξετε τα ρολάκια και τα τοποθετήσετε πάνω στο ταψί βάλτε τα στο ψυγείο για μια ώρα και μετά ψήστε τα. Ο τρόπος αυτός γίνετε για να παγώσει το βούτυρο και να κάνει πιο τραγανό το φύλλο μας.
2. Βάλτε βούτυρο στο γλυκό, όχι μαργαρίνη.
3. Το σιρόπι όταν θα μπει στο γλυκό θα πρέπει να είναι κρύο, ενώ αντίθετα το γλυκό θα πρέπει να είναι καυτό.
4. Το γάλα το βάζω μισό-μισό με κρέμα γάλακτος για έντονη γεύση. Είναι τελείως προαιρετικό και μπορεί να αντικατασταθεί με σκέτο φρέσκο γάλα.
5. Το σιμιγδάλι επίσης είναι σημαντικό υλικό είναι αυτό που θα δέσει την κρέμα αλλά και που θα δώσει την υφή. Βάζω και απ' τα δυο είδη δηλ. χοντρό και ψιλό σε ίσες ποσότητες.
Με μεγάλη χαρά μοιράζομαι όπως πάντα και αυτή την συνταγή μου και σας παροτρύνω να την δοκιμάσετε!!!


Δείτε την συνταγή σε βίντεο

Ξεκινάμε και φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι μας για να το αφήσουμε να κρυώσει.

Σειρά έχει η κρέμα για τους ίδιους λόγους.


Το ζυμαράκι μας είναι λίγο σκληρό και ελαστικό, το αφήνουμε να ξεκουραστεί καλά για να μπορούμε να το ανοίξουμε σε φύλλο.

Φτιάχνουμε λεπτό φύλλο στην μηχανή χρησιμοποιώντας το μέγεθος Νο 5





Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι.



Να περνάτε όμορφα φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!




Σχόλια