Μαθετε να φτιαχνετε ευκολα αερινες κρεπες!!!

 Καλησπέρα φίλοι μου!!!

Άλλο ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής σας έχω σήμερα, μάθετε να φτιάχνετε κρέπες εύκολα και γρήγορα. Η κρέπα μας έρχεται από Γαλλία όπου οι Γάλλοι την θεωρούν το εθνικό τους έδεσμα. Ονομάζετε στα Γαλλικά crêpe και θα την βρείτε με πολλών ειδών γέμιση, είτε γλυκιά είτε αλμυρή. Η συνταγή που σας δίνω είναι η βασική συνταγή για κρέπες, είναι ένα μείγμα από γάλα, αυγά, αλεύρι, βούτυρο και κάποια αρωματικά και βγαίνουν περίπου 15-17 κρέπες ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιείσετε. Η σύσταση της όταν την φτιάξετε θα πρέπει να είναι ρευστός χυλός για να μπορεί να απλωθεί στο σκεύος εύκολα και ομοιόμορφα σε μια λεπτή στρώση. Καλό είναι να μείνει ο χυλός στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα αφήστε τον όλη την νύχτα. Χρειαζόμαστε κάποιο αντικολλητικό τηγάνι και θα χρησιμοποιήσουμε ελάχιστο βούτυρο στα ενδιάμεσα ψησίματα, το οποίο βούτυρο απλώστε το ιδανικά με ένα πινελάκι.. Βάζετε το χυλό από το πάνω μέρος του σκεύους γερμένο στο πλάι και με κυκλικές κινήσεις φροντίστε να καλυφτεί όλη η επιφάνεια. Μην το παρακάνετε και βάλετε πολύ χυλό γιατί θα σας βγουν πάρα πολύ παχιές, θέλουμε να είναι λεπτές και αέρινες. Η μόνη δυσκολία που έχει αυτή η συνταγή είναι η απόφαση που πρέπει να πάρετε για το τι γέμιση θα βάλετε μέσα στις κρέπες σας!!!

 

Δείτε την συνταγή σε βίντεο  

πατώντας εδώ







Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!

Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!


Σχόλια