Νοστιμο χοιρινο ραγου με μπαχαρικα και πορτοκαλι


 Υπέροχο ραγού που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμότατη γεύση του. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία με αρώματα από τα μπαχαρικά και ξύσμα πορτοκαλιού. Το κομμάτι χοιρινού που χρησιμοποίησα είναι σπάλα που έχει λίγο λίπος που θέλουμε, μπορείτε επίσης να βάλετε μπούτι ή λαιμό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην αρχή, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αργομαγειρευτούν. Λίγη υπομονή και αγάπη θέλει το φαγητό και γίνεται λουκούμι.
 Συνοδέψετε το χοιρινό ραγού με ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, σκέτο σε τορτίγια ή όπως αλλιώς θέλετε!
 
Δείτε τη συνταγή και σε βίντεο
 
Υλικά
700 γρ. χοιρινή σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πράσο
1/2 στικ κανέλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
4 κεφάλια μπαχάρι
1/2 κ.γ. μπούκοβο
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
 1 δαφνόφυλλο
100 ml χυμό πορτοκάλι
Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
300 ml νερό 
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
Αλάτι πιπέρι
1 Καρότο (προαιρετικά)

Αφού ψηθεί, προσθέτουμε:
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Άνηθο
Μαϊντανό








Να περνάτε καλά φίλοι μου!
Θα τα ξαναπούμε με νέα συνταγή σύντομα, έως τότε πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!















Σχόλια