Μαμαδίστικο φαγάκι για την Μαρία!!

Η περίοδος της εφηβεία είναι η καλύτερη αλλά και η πιο δύσκολη ταυτόχρονα περίοδος ενός ανθρώπου.Η Μαρία μου στα 15 της χρόνια είναι ολόκληρη κοπέλα με όλα τα χαρακτηριστικά που έχει η ηλικία της.Είναι δύσκολη εποχή φίλοι μου για εκείνη αλλά και για εμένα,φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά σ'αυτήν την ηλικία θα με καταλάβουν,είναι πολλές η φορές που δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί της ή είναι πολύ εκνευρισμένη και αρνείται κάθε συζήτηση. 
Ένα καλό μαγειρεμένο φαγάκι είναι η αφορμή να την πλησιάσω και να καθίσουμε οι δυο μας να συζητήσουμε τρώγοντας.Έχω εντοπίσει λοιπόν τα πολύ αγαπημένα της πιάτα και όποτε θέλω να τις περάσω κάποια μηνύματα ή να συζητήσω κάτι μαζί της,μπαίνουν στην φωτιά οι κατσαρόλες.Ξέρω ότι μπορεί να ακούγεται κάπως όμως πιστέψτε με στην δική μου περίπτωση πιάνει. Κάθομαι στην κουζίνα και προετοιμάζω το φαγητό,όταν ξεκινάω να βάλω το λάδι στην κατσαρόλα και αρχίσει το σπίτι να μυρίζει την γνώριμη μυρωδιά του ζεστού λαδιού που μέσα τσιτσιρίζει το κρεμμύδι,από το διάδρομο σκάει μύτη η Μαρία και τότε ξέρω ότι έχω την ευκαιρία μου να την πλησιάσω,να της μιλήσω,να την κανακέψω όπως παλιά όταν ήταν μωρό που την έπαιρνα αγκαλιά μου για να μαγειρέψουμε.Το Μαράκι μου θα καθίσει στον πάγκο της κουζίνας (το έκανε από παιδί...) και η κουβέντα θα ξεκινήσει....

Το παρακάτω φαγητό είναι από τα αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά της Μαρίας μου....

 
Υλικά:
500γρ.κιμά μοσχαρίσιο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
2 καρότα  κομμένα σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 πορτοκαλί πιπεριά σε κύβους
1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
3 κουταλιές κέτσαπ
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
λίγη τριμμένη φέτα
πίτες για σουβλάκια κομμένες σε μακρόστενες λουρίδες ψημένες σε τοστιέρα


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μαραίνουμε ελαφρός το μισό κρεμμύδι με τα κολοκυθάκια και τα καρότα.....


Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα λαχανικά μας από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι βάζουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι με τον κιμά να τσιγαριστεί και να αλλάξει χρώμα....
Αλατοπιπερώνουμε βάζουμε την κέτσαπ,την μουστάρδα,λίγο νεράκι ή κάποιο ζωμό που έχετε και αφήνουμε 20' να ψηθεί σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα λαχανικά που ψήσαμε νωρίτερα και τις πιπεριές και αφήνουμε άλλα 10'-15' να ψηθούν....


Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο με τις κριτσανιστές πίτες γύρω-γύρω και την τριμμένη φέτα από πάνω.


Συμβουλή: Το συγκεκριμένο πιάτο αν αφαιρέσεις την φέτα είναι πολύ καλό για τα κορίτσια αυτής της ηλικίας που έχουν ανάγκη από σίδηρο (και για πολλές ακόμα γυναίκες) ειδικά τις μέρες που είναι σε φάση έμμηνου κύκλου,είναι πλούσιο σε σίδηρο και με συνδυασμό της πιπεριάς που είναι πηγή της βιταμίνης C γίνεται καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου.

Καλή επιτυχία φίλοι μου και καλή δύναμη σε όλους τους γονείς.
Πολλά φιλιά σε όλους!!!









Σχόλια

  1. Πως σε καταλαβαίνω να 'ξερες πως!
    Μια από τα ίδια κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Davvero una ricetta golosa,fresca e nutriente,ideale per grandi e piccini!!!
    Bravissima Cara e tanti bacini:-***
    Grazie di tutto ciaoo..:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειρήνη μου ευχαριστούμε πολυ για τις συνταγούλες σου!! μας έλειψες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eιρήνη, αυτά τα μαμαδίστικα οπως λές φαγητά,ειναι καλύτερα απο πολλά gourmet πιάτα εστιατορίων...Και αυτή η συνταγή...τέλεια!!
    Χαίρομαι που σε βρήκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω μικρη ανεβαινα στον παγκο της κουζινας και μιλουσαμε με τη μαμα μου ενω εκεινη μαγειρευε....αχ! τι ωραια χρονια! Τωρα το κανει ο μικρος μου αλλα δεν συζηταμε..θελει να ανακατεβει κι εκεινος χεχεχεχεχεχε
    Tip. Αν βγαλεις την φετα και βαλεις κοκκινα φασολια και λιγο καυτερο...τοτε εχεις ενα υπεροχο τσιλι κον καρνε! Εγω το φτιαχνω συχνα και το σερβιρω με μακαρονια ή και με πιτες (burritos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοια φαγητά κάθομαι και σου κάνω ό,τι ζητήσεις, Ειρήνη μου!!!! Πάντως μπράβο σου που αφιερώνεις χρόνο για το παιδί σου με τόση υπομονή κι αγάπη! Είμαι σίγουρη ότι οι αρχές που της έχετε δώσει είναι ήδη μέσα της...

    ΥΓ. Η Μαρία σου το διαβάζει αυτό το μπλογκ;;;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσε τα έχουμε περάσει όλοι! Υπομονή εύχομαι!
    Πολύ ωραίο το φαγητό, θα αρέσει και στα δικά μου παιδιά σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τα σχόλια σας,συγχωρέστε με που εκφράζω τις ανησυχίες μου αλλά πραγματικά νομίζω ότι μόνο εσείς μπορείτε να με καταλάβετε και να μου δώσετε καμιά συμβουλή.

    Ρένα μου καλή δύναμη να σου ευχηθώ και σε 'σένα.

    honey82-Grazie per il tuo bel commento, tanti baci!

    Ελευθερία μου και εμένα μου λείπετε...

    Ειρήνη καλώς όρισες στο μπλοκόσπιτό μου,θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.Χαίρομαι και εγώ που βρεθήκαμε.

    MomIrene-Πολύ καλή η συμβουλή σου αν και δεν μου αρέσουν εμένα τα καυτερά θα την φτιάξω για τον σύζυγο που τρελαίνετε για αυτά,ευχαριστώ.

    Μελένια-Κάνω ότι μπορώ Μαίρη μου,ναι η Μαρία διαβάζει το μπλοκ μου και έτσι βλέπει πως νιώθω καμιά φορά όταν δεν μπορώ να την πλησιάσω.Είναι και αυτός ένας τρόπος να με πλησιάσει εκείνη από μόνη της.

    big mama-Σ'ευχαριστώ για τις ευχές σου,περιμένω σχόλια από τα παιδιά και εσένα για την συνταγή.

    Πολλά φιλιά σε όλες σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μου Ειρήνη πολύ γλυκειά η προσέγγιση που κάνεις στην μικρή σου.
    Είναι πολύ δύσκολες εποχές για τα παιδιά μας. Ετσι κι εγώ με την κόρη μου..στα 14 είναι τώρα.. και ώρες ώρες θέλει ειδικό χειρισμό..
    Τι να κάνουμε? Θα περάσουν κι αυτά.. καλά να είναι τα παιδάκια μας κι εμείς να έχουμε δύναμη.

    Η συνταγή σου πολυ ωραία . Μπράβο
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαράκι μου σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου.Συμφωνώ μαζί σου,όλα θα περάσουν καλή διάθεση και πάνω από όλα την υγειά μας να έχουμε.Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!