Πασχαλινά αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής!!!



Αγαπημένοι μου Φίλοι!!
Χρώμα,χρώμα και πάλι πολύυυ χρώμα!!!!
Τα αυγά μας από λευκά έγιναν πολύχρωμα σαν το ουράνιο τόξο.Η παράδοση μας λέει για κόκκινα αυγά αλλά εμείς θέλαμε να βάλουμε λίγο χρώμα παραπάνω για να δώσουμε έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας.Σαν μικρά παιδιά καθίσαμε γύρω από τραπέζι και αρχίσαμε να μοιράζουμε τα χρώματα για να ξεκινήσουμε το βάψιμο. Φέτος βάψαμε τα αυγά μας με χρώματα ζαχαροπλαστικής,φοβόμουν η αλήθεια λίγο μήπως και δεν μας έβγαιναν έντονα τα χρώματα αλλά τελικά έγιναν τέλεια!
Δοκίμασα να τα βάψω με πάστα και με υγρό χρώμα,μπορώ να πω ότι και με τις δύο εκδοχές ήταν μια χαρά.Το χρώμα είναι αρκετά καλό και ζωντανό,όταν βάλαμε τις χαλκομανίες η βαφή δεν πέρασε στα χέρια μας όπως έκανε με την απλή βαφή αυγών από το  Super Market και όταν πλύναμε τα χέρια μας η βαφή έφυγε τελείως.Η ποσότητες χρώματος που χρησιμοποιήσαμε ήταν πραγματικά ελάχιστες τόσο ώστε θα μπορούσαμε να βάψουμε άλλα τόσα!


Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε,λευκά αυγά,χρώμα ζαχαροπλαστικής,ξύδι λευκό κατά προτίμηση και νεράκι του Θεού!



 Βασική προϋπόθεση για να βάψουμε πολύχρωμα τα αυγά μας θα πρέπει να είναι λευκά,τα καφέ δεν θα μας δώσουν απόλυτα το χρώμα που θέλουμε.Η διαδικασία είναι πολύ απλή,παίρνουμε πλαστικά ποτήρια μιας χρήσεως και τα γεμίζουμε με μισό κρύο και μισό καυτό νερό,προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι....





 με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το χρώμα της πάστας,το διαλύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι και βουτάμε το αυγό μας μέσα.Η ώρα που θα μείνει μέσα στο χρώμα το αυγό εξαρτάτε από το πόσο έντονο το θέλουμε.Για το υγρό χρώμα εμείς χρησιμοποιήσαμε το κίτρινο και βάλαμε τα τρία τέταρτα του φιαλιδίου.




Η ώρα του παιχνιδιού !!
Μην ξεχάσετε να έχετε ένα κουτάλι για κάθε χρώμα έτσι ώστε να μην ανακατευτούν τα χρώματα μεταξύ τους.,επίσης βγάζετε το αυγό από τη βαφή και το στεγνώνετε αμέσως με χαρτί.



Γυαλίσαμε τα αυγά μας με λίγο λάδι και έτοιμα στο καλάθι μέσα!!!


Καλή Ανάσταση να έχετε φίλοι μου !!!
Να περάσετε όμορφα με τις οικογένειες σας!!
Πολλά φιλιά!!!
Ειρήνη

Σχόλια

  1. Τα είχα κάνει κι εγώ πέρσι με χρώματα ζαχαροπλαστικής παρόλο που δε βρήκα άσπρα αυγά πουθενά, παρόλα αυτά βγήκαν ωραία και θεωρώ ότι είναι ο πιο υγιεινός τρόπος!Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστώ πολύ!!!