Πασχαλινα αυγα βαμμενα με χρωματα ζαχαροπλαστικης και διακοσμημενα με γλασο αυγου!!!

 Έρχεται σε λίγες μέρες η Μεγαλοβδόμαδα και οι προετοιμασίες πολλές!! Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα αυγά, θα σας δείξω πως βράζω και βάφω τα αυγά μου, πως τα στολίζω με γλάσο αυγού. Τις βαφές του εμπορίου δεν τις χρησιμοποιώ χρόνια τώρα έχω βρει αυτό τον τρόπο να τα βάφω και μου αρέσει πάρα πολύ!!! Φέτος δοκίμασα μια μάρκα χρώματος διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιώ συνήθως και δεν είδα έντονα αποτελέσματα όπως με την παλιά μου βαφή, για ευνόητους λόγους δεν θα σας πω πια βαφή είναι. Σας έχω παρακάτω μια φωτογραφία από παλιά μου ανάρτηση για να δείτε τι όμορφο αποτέλεσμα έχουν τα χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Πατώντας  εδώ  θα βρείτε την ανάρτηση ολοκληρωμένη με όλες τις πληροφορίες.
Λίγα μυστικά για το βάψιμο των αυγών:
1. Τα αυγά τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να τα βάλουμε να τα βράσουμε. Βγάλτε τα έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
2. Να τα βάφετε λίγα-λίγα το πολύ μέχρι 6 αυγά την φορά, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα έχετε αν τα βάφετε ανα 2άδες με πολύ λιγότερο νερό 250ml και με την ίδια ποσότητα χρώματος .
3. Τα αποτελέσματα της φωτογραφίας έχουν γίνει με πάστες από την εταιρία wilton.
4. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέστε 1 κ.σ. ξύδι στην βαφή.
5. Το ασπράδι στο γλάσο θα πρέπει να το παστεριώσετε ή μπορείτε να το πάρετε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ. Αν δεν βρείτε έτοιμο η παστερίωση γίνεται ως εξής: Σε ένα μπεν-μαρί βάζουμε το ασπράδι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να φτάσει τους 60 βαθμούς. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Είναι έτοιμο παστεριωμένο να το χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας.

Μπορείτε αν σας είναι δύσκολο να μην βάλετε γλάσο και απλά να τα γυαλίσετε με λίγο λαδάκι όπως συνηθίζουμε, το ίδιο όμορφα θα είναι φίλοι μου πιστέψτε με.  Τι περιμένετε πάρτε χρώμα και ξεκινάμε!!!

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο



Καλά να περνάτε και καλές ετοιμασίες να έχετε φίλοι μου!!!

Σχόλια