Μαθαινω να αποθηκευω φρεσκα λαχανικα σε βαζο! (Ευκολη κοσερβοποιηση)

 Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος κονσερβοποίησης λαχανικών ώστε να μπορείτε να έχετε φρέσκα τα λαχανικά σας όποτε επιθυμείτε. Στο σπίτι πάντα έχω τέτοια παρασκευάσματα, όταν κατεβαίνω στο χωριό μου βρίσκω φρέσκα λαχανικά εποχής και τα φτιάχνω με αυτό τον τρόπο για να μου διατηρηθούν παραπάνω αλλά και να έχω στη διάθεση μου όποτε χρειαστώ για τα φαγητά μου. Τα λαχανικά μέσα είναι μισοψημένα διατηρούνται σε αλάτι και ελαιόλαδο, η διάρκεια ζωής τους είναι 3 μήνες σε ξηρό, σκοτεινό περιβάλλον και 6 μήνες μέσα στο ψυγείο. Σχεδόν όλα τα λαχανικά μπορεί να φτιαχτούν με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να συνδυάσετε τα αγαπημένα σας λαχανικά ώστε να τα έχετε έτοιμα για σάλτσες, κοκκινιστά, μακαρονάδες και όπου αλλού τα θέλετε. 

Η συγκεκριμένη κονσερβοποίηση χρειάζεται να δώσετε προσοχή σε μερικά πράγματα...
1. Θέλουμε μεγάλη καθαριότητα, πλένουμε σχολαστικά με σαπούνι και ζεστό νερό τα βάζα.
2. Τα αποστειρώνουμε σε φούρνο για να φύγει όλη η υγρασία και τα διατηρούμε καυτά μέχρι να βάλουμε τα λαχανικά μας.
3. Τα λαχανικά θα πρέπει να μπουν μόλις τα κατεβάσουμε από την φωτιά.
4. Για να μην χάσουμε καθόλου από την θερμότητα που χρειαζόμαστε, το ελαιόλαδο που θα μπει επιπρόσθετο καλό είναι να το έχουμε ζεστάνει από πριν.
5. Μην φοβηθείτε το ελαιόλαδο και το αλάτι, είναι και τα δυο τα συντηρητικά που θέλουμε για την καλή διατήρηση των λαχανικών, οπότε να τα βάλετε άφθονα.
6. Αν κατεβάσουν πολλά υγρά τα λαχανικά μας καλό είναι να αφαιρέσουμε λίγα και να αντικαταστήσουμε με ελαιόλαδο.

Κονσερβοποίηση
Βάζουμε τα βάζα μετά το πλύσιμο πάνω σε ένα ταψί (όχι ανάποδα), το ίδιο και τα καπάκια. Έχουμε ανάψει το φούρνο μας στις αντιστάσεις στους 100 βαθμούς και τα αφήνουμε να αποστειρωθούν για 30 λεπτά. Διατηρούμε την θερμοκρασία μετά στους 50 βαθμούς μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Είναι μεγάλη ευκολία γιατί έχεις οποιαδήποτε στιγμή κομμένα λαχανικά να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα τα φαγητά σου. Γίνεται επίσης ένα θαυμάσιο χειροποίητο δωράκι, μπορείς να φτιάξεις ένα υπέροχο καλαθάκι με διάφορα τρόφιμα ποτά ή γλυκά και να το πας δωράκι σε μια επίσκεψη φίλων!!!
Τι περιμένετε? Δοκιμάστε το και πείτε μου την γνώμη σας, θα χαρώ πολύ να την ακούσω!!!

 Την συνταγή θα την βρείτε και σε βίντεο






Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!














Σχόλια