τραγανο ψωμι με ελαχιστη μαγια και καθολου ζυμωμα!!!

 Δοκιμάστε φίλοι μου να φτιάξετε αυτό το πεντανόστιμο τραγανό ψωμάκι, χωρίς καθόλου ζύμωμα και με ελάχιστη μαγιά! Απλά ενώνετε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι και αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει κάποιες ώρες. Ιδανικά μπορείτε να το φτιάξετε λίγο πριν πάτε για ύπνο, αφήστε το όλο το βράδυ να δουλέψει για σας και το πρωί αφού του δώσετε σχήμα και το αφήσετε να φουσκώσει για δεύτερη φορά, απλά το ψήνετε! 
Το σκεύος μας μπορεί να είναι μια κατσαρόλα ή μια γάστρα είτε πήλινη, είτε γυάλινη ή ακόμα και μεταλλική....δεν έχει σημασία αυτό που είναι απαραίτητο θα πρέπει όποιο σκεύος διαλέξουμε να έχει καπάκι και να μπαίνει στο φούρνο. Πριν τοποθετήσουμε το ψωμάκι μας μέσα στο σκεύος θα πρέπει να το ζεστάνουμε καλά στο φούρνο και μετά αφού φουσκώσει το ζυμάρι το τοποθετούμε μέσα και το ψήνουμε. 
Η μυρωδιά από το φρέσκο ψωμάκι δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, πόσο μάλλον τα παιδιά που τρελαίνονται να βοηθάνε στην κουζίνα της μαμάς. Βάλτε τα και αυτά να δημιουργήσουν και να φτιάξουν το αυριανό ψωμάκι της οικογένειας, θα το λατρέψουν και σίγουρα θα το τιμήσουν την ώρα του φαγητού!!!


 Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και σε βίντεο

Η ζύμη κολλάει πάρα πολύ γιαυτό θα χρειαστείτε έξτρα αλεύρι για να της δώσετε σχήμα!

Η λαδόκολλα καλό είναι να χρησιμοποιηθεί και πασπαλίστε την βάση της με μπόλικο αλεύρι!


Τραγανό απ' έξω και αφράτο από μέσα, σκέτη απόλαυση!!
Καλά να περνάτε φίλοι μου!!
Καλή επιτυχία σε όσους το δοκιμάσουν, θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις σας!!
Έως την επόμενη φορά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους!
Ειρήνη 



Σχόλια