Τηγανιτες, κυματιστες πατατες!!

Θεωρείτε "βρώμικο" φαγητό λόγω των πολλών θερμίδων και του τρόπου μαγειρέματος, αλλά παρόλα αυτά για πολλούς είναι απολαυστικό έδεσμα. Τις τηγανιτές πατάτες δεν τις τρώμε κάθε μέρα αλλά όταν το αποφασίσουμε, θα πρέπει να τις μαγειρέψουμε σωστά με καλά και φρέσκα υλικά οπότε με αυτό τον τρόπο μπορούμε να τις έχουμε στην διατροφή μας και να τις απολαμβάνουμε.
Όπως ανάφερα και πιο πάνω είναι σημαντικό να έχουμε καλής ποιότητας πατάτες όσο τον δυνατόν πιο φρέσκες και αν είναι εφικτό βιολογικής καλλιέργειας. Το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι αγνό ελαιόλαδο το οποίο είναι το πλέον υγιεινό λάδι γιατί αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και καίγεται αργότερα από τα υπόλοιπα.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και αν είναι φρέσκες κρατάμε την φλούδα. Όταν είναι έτοιμες να μπουν στο τηγάνι φροντίστε να είναι καλά στραγγισμένες και σκουπισμένες ώστε να μην έχετε ατυχήματα από τις πιτσιλιές του λαδιού.
Η ποιότητα είναι πάντα το νούμερο ένα στη διατροφή μας και εμείς εδώ στην Ελλάδα Δόξα το Θεό έχουμε αρκετή!!


 Μπορείτε να δείτε την συνταγή και σε βίντεο

Κόβουμε τις πατάτες με το ειδικό μαχαίρι ή μαντολίνο που διαθέτει κυματιστές λεπίδες, τον τρόπο τον δείχνω σε αργή κίνηση στο βίντεο

Αφού κοπούν τις βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 30' να φύγει το άμυλο και να γίνουν τραγανές.

Το τηγάνισμα ξεκινάει από μέτρια θερμοκρασία και καταλήγει στα τελευταία λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο οι πατάτες ψήνονται σιγά-σιγά στο εσωτερικό τους πρώτα και μετά δίνουμε το χρώμα στην εξωτερική τους επιφάνεια.



 Καλά να περνάτε φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη


Σχόλια