Μαθετε να φτιαχνετε σπυρωτο και αρωματικο ρυζι!

 Μικρά μυστικά για να μάθετε να φτιάχνετε τέλειο πιλάφι, σπυρωτό και αρωματικό. Διαλέξτε το ρύζι, η ποικιλία νυχάκι είναι αυτή που συνήθως προτιμώ, κάνει εξαιρετικό πιλάφι.
 Ξεκινήστε με το να πλύνετε πολύ καλά το ρύζι σε τρεχούμενο νερό μέχρι να φύγει το άμυλο και μετά αφήστε το για 5 λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Σοτάρουμε το ρύζι σε ελαιόλαδο για να αδιαβροχοποιηθεί ο κόκκος και να μείνει σπυρωτό. Η αναλογία νερού-ρυζιού είναι 2:1 δηλ. 2 κούπες καυτό νερό ή ζωμό προς 1 κούπα ρύζι, βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Όταν βάλουμε το καπάκι μετράμε 10', δεν το ανακατεύουμε και δεν ανοίγουμε το καπάκι. Είναι έτοιμο όταν θα δείτε στην επιφάνεια τρυπούλες και δεν θα έχει πια υγρά, τότε κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και σκεπάζετε με μια πετσέτα να τραβήξει την περίσσια υγρασία. 
Μπορείτε να αρωματίσετε το ρύζι σας με ότι μπαχαρικό, βότανο θέλετε ή ξύσμα από λεμόνι που του πάει πολύ! 
Αν θέλετε και δεν έχετε πρόβλημα υγείας, μειώστε  το ελαιόλαδο σε 2 κ.σ. και προσθέστε 1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, θα του δώσει περισσότερη νοστιμιά!

Δείτε την συνταγή σε βίντεο







Καλά να περνάτε φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!
Ειρήνη


Σχόλια