Μελομακαρονα παραδοσιακα με πλουσιο,αρωματικο σιροπι και με επικαλυψη σοκολατα υγειας!!!

 Μόνο όταν θα αρχίσει το σπίτι να μυρίζει πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο θα καταλάβεις ότι οι γιορτές ήρθαν! Μελομακάρονα μελωμένα μέχρι μέσα με πλούσιο αρωματικό σιρόπι και σοκολάτα υγείας για περισσότερη απόλαυση!
Δεν έχω καλύτερο από το να τρώω ένα φρεσκοψημένο μελομακάρονο και να γεύομαι όλη την γλύκα και την νοστιμιά που έχει αυτό το γιορτινό γλυκό, στο σπίτι μου τα τιμάμε πολύ και μας αρέσουν ακόμα περισσότερο όταν έχουν επικάλυψη σοκολάτα, αυτά είναι τα αγαπημένα μας!!!
Η συνταγή είναι στο τετράδιο μου εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια από τις πιο επιτυχημένες που έχω φτιάξει ποτέ. Το μέλωμα είναι τόσο εύκολο αρκεί να ακολουθήσετε την συνταγή που σας δίνω βήμα βήμα. Όλο το μυστικό είναι στο ότι τα μελομακάρονα πρέπει να κρυώσουν και το σιρόπι θα πρέπει να είναι καυτό. Δεν τα αφήνουμε παραπάνω από 4 λεπτά, τόσο θέλουν για να ρουφήξουν το σιρόπι που χρειάζονται και να γίνουν πεντανόστιμα. Οι ξηροί καρποί που βάζω είναι το αμύγδαλο και το καρύδι, η μαμά μου ωστόσο μου έμαθε να βάζω και λίγο σουσάμι, δίνει ένα εξαιρετικό άρωμα και γεύση στο μελομακάρονο. Τέλος θα πρέπει να προσέξετε την ζύμη, δεν θέλει καθόλου ζύμωμα μόνο ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. 

Είθε το φως των Χριστουγέννων να αγγίξει την καρδιά σας και να σας χαρίσει ότι αγαπάτε και ποθείτε! Σας εύχομαι ολόψυχα να περάσετε με υγεία χαρούμενες και μαγικές γιορτές με τους αγαπημένους σας!!


Εδώ μπορείτε να δείτε την συνταγή σε βίντεο









 Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους!!
Ειρήνη

Σχόλια