Μπισκοτενιο Χριστουγεννιατικο φαναρακι (με φως)!!

Από τα πιο όμορφα στολίδια των Χριστουγέννων πάνω σε ένα γιορτινό τραπέζι είναι τα μπισκοτένια σπιτάκια, ξενόφερτο έθιμο που το έχουμε αγαπήσει και εμείς γιατί δίνει πολύ χαρά σε όλους μας αλλά πιο πολύ ενθουσιάζει τα παιδάκια μας. Λατρεύω αυτή την κατασκευή, κάθε χρόνο φτιάχνω και διαφορετικό σχέδιο, αυτή τη φορά σας έχω φτιάξει το φαναράκι με το "φως των Χριστουγέννων" μέσα!! 
Το μπισκότο είναι πανεύκολο με απλά υλικά όπου το αρωματίζουμε με λίγο τζίντζερ, κανέλα και κακάο, βγαίνει νόστιμο και πολύ μυρωδάτο. Μετά από πολύ μεγάλη έρευνα στο διαδίκτυο κατέληξα σε αυτό το σχέδιο, το σχεδίασα με μεγάλη προσοχή για να βγει μικρό σε μέγεθος να κατασκευάζεται εύκολα αλλά ωστόσο να είναι και εντυπωσιακό. Τα σχέδια επάνω στο μπισκότο είναι φτιαγμένα με στένσιλ και αβγογλάσο, γίνονται επίσης εύκολα απλά χρειάζεται προσοχή λίγο στο εξής... πρέπει να πλένετε τακτικά το στένσιλ γιατί το γλάσο στεγνώνει πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να κολλάει ανάμεσα στα κοψίματα και να χαλάει το σχέδιο. 
Το γλάσο φτιάχνεται από ωμά ασπράδια οπότε αν δεν πάρετε έτοιμο ασπράδι παστεριωμένο από το σούπερ μάρκετ καλό είναι να παστεριώσετε τα ασπράδια καλού κακού για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κινδυνεύσουμε.
 Η παστερίωση γίνεται ως εξής: Σε μπεν-μαρί βάζουμε τα ασπράδια και ανακατεύοντας απαλά, τα ζεσταίνουμε μέχρι να φτάσουν στους 60 βαθμούς Κελσίου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε όπως μας λέει η συνταγή. Στα υλικά σας  γράφω 2 ασπράδια για το γλάσο που αντιστοιχούν σε 130 γρ. ασπράδι.
Φτιάξτε το φίλοι μου μαζί με τα πιτσιρίκια σας, βάλτε μέσα λαμπάκια και στολίστε το με το δικό σας γούστο, είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσετε αυτή την κατασκευή και το πανέμορφο αποτέλεσμα που θα βγει!!

Δείτε την συνταγή σε βίντεο




Το γλάσο θα πρέπει να σχηματίζει σταθερές κορφές τότε είναι έτοιμο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως γιατί στεγνώνει πολύ γρήγορα 





 Καλά να περνάτε!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη









Σχόλια