Πρωτοχρονιατικο χοιρινο ρολο με σπανακι, μανιτάρια, μπεικον και σως μουσταρδας!!!

Χρόνια Πολλά!!!

Για το ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς σας προτείνω ένα πολύ νόστιμο και εύκολο ρολό γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια και μπέικον, συνοδεύουμε με μια σάλτσα μουστάρδας και μέλι ενώ μαζί με το ρολό μπορείτε να ψήσετε και πατάτες hasselback για ένα ονειρικό και ολοκληρωμένο μενού. Το κομμάτι κρέας που διάλεξα είναι μπριζόλα λαιμού που έχει λιγότερο λίπος από την πανσέτα. Να πείτε στο χασάπη σας να σας το κόψει σε ρολό και να προσέξει να βγει λεπτό και όχι χοντροκομμένο, θέλουμε λεπτό πάχος 3 εκ. περίπου για να μας γίνει ωραίο και ομοιόμορφο στο τύλιγμα. Η γέμιση έχει σπανάκι, μανιτάρια σοταρισμένα και μπέικον επίσης σοταρισμένο για να αφαιρεθεί όσο περισσότερο λίπος γίνετε. κρεμμυδάκι και προαιρετικά 2 σκελίδες σκόρδο, εγώ σε αυτή την συνταγή δεν έβαλα, έχει επίσης μέσα και έξω αρώματα από τους χυμούς των εσπεριδοειδών και κρασί γλυκό λευκό!! Η σως που φτιάχνω είναι πανεύκολη και απίστευτα νόστιμη, ταιριάζει πολύ με το ρολό, του δίνει την σπιρτάδα και την γλύκα που του χρειάζεται μετά από ώρες ψησίματος. Το μόνο που κάνεις είναι να βάλεις τα υλικά σε ένα μπλέντερ και να τα χτυπήσεις, αν προτιμάτε μπορείτε να την ζεστάνετε ελαφρά. 

Δείτε την συνταγή σε βίντεο








Καλά να περάσετε τις γιορτές φίλοι μου, έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά!
Ειρήνη

Σχόλια