Βουτυρατοι κουραμπιεδες που λιωνουν στο στομα (παλια συνταγη)!!

Παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα που δεν λείπει από το γιορτινό τραπέζι αλλά και καθ όλη την περίοδο των γιορτών. Η συνταγή που έχω την φτιάχνω εδώ και πολλά χρόνια, είναι εύκολη, γρήγορη και πάντα μα πάντα πετυχημένη!! Το μυστικό είναι το καλής ποιότητας βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε όπου είναι και αυτό που θα μας δώσει το άρωμα και την νοστιμιά! Τα αμύγδαλα είναι άλλο ένα βασικό υλικό, βάζω μισά με φλούδα και τα άλλα μισά χωρίς την φλούδα  χοντροκομμένα και καβουρντισμένα καλά! Τον κουραμπιέ δεν τον ζυμώνουμε καθόλου και τον ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για πολύ λίγα λεπτά, θέλουμε να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα τραγανό και όχι τριφτό ώστε να λιώνει στο στόμα. Αφού κρυώσουν οι κουραμπιέδες ραντίστε τους με λίγο λικέρ μαστίχα ή πορτοκάλι και μετά καλύψτε με μπόλικη ζάχαρη άχνη ή αν είστε λάτρης της σοκολάτας με λιωμένη σοκολάτα!!!
Καλή επιτυχία!!!


Δείτε την συνταγή και σε βίντεο







 Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
Ειρήνη

Σχόλια