Μαθετε να φτιαχνετε ευκολα τη βασικη ζυμη για σου!!

Η ζύμη σου είναι η βασική ζύμη πολλών λαχταριστών γλυκών όπως τα γνωστά εκλαίρ και το πεντανόστιμο σοκολατένιο προφιτερόλ, μπορούμε βέβαια να τα γεμίσουμε και με αλμυρές παρασκευές τυριών, σολομού και πολλών άλλων. Πρόκειται για μια αφράτη ζύμη που παρασκευάζετε αρχικά σε κατσαρόλα και μετά την αφρατεύουμε με την προσθήκη αυγών όπου ψήνετε και φουσκώνει σε φούρνο. Όταν ψηθεί το εσωτερικό της μέρος μένει άδειο όπου μπορούμε να το γεμίσουμε με ότι κρέμα μας αρέσει είτε αλμυρή είτε γλυκιά!!!
Η τεχνική είναι πολύ απλή και εύκολη με μικρά μυστικά που μπορούν να δώσουν τέλειο αποτέλεσμα, αφράτα καλοψημένα και φουσκωμένα σου.
1. Αρχικά όλα τα υλικά μπαίνουν στην κατσαρόλα εκτός το αλεύρι για να βράσουν.
2. Το αλεύρι το ζυγίζουμε, το κοσκινίζουμε και το έχουμε έτοιμο να μπει με μιας στην κατσαρόλα όταν βράσουν τα υπόλοιπα υλικά μας.
3. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ το μείγμα μέχρι να ενωθεί.
4. Το ξαναβάζουμε να ψηθεί για άλλα 5' σε πολύ χαμηλή φωτιά να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
5. Έχουμε χτυπήσει τα αβγά και τα ρίχνουμε τμηματικά μέσα στη ζύμη μας αφού πρώτα έχει κρυώσει λίγο για να μην μας ψηθούν. Μπορεί να μην πάρει όλη την ποσότητα ή μπορεί να θέλει ακόμα λίγο παραπάνω, εξαρτάται από το αλεύρι και το μέγεθος των αβγών. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν τραβάμε την κουτάλα από την ζύμη και στο κάτω μέρος σχηματίζετε ένα V με όγκο και χωρίς να πέφτει η ζύμη.(Δείτε πως..στο βίντεο).
6. Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και την ραντίζουμε με πολύ λίγο νερό, έπειτα βάζουμε σε κορνέ την ζύμη και την τοποθετούμε σε μέγεθος ενός καρυδιού περίπου σε μπαλίτσες στο ταψί. Βρέχουμε το δάχτυλό μας και ακουμπάμε την κορφή για να στρώσει η μύτη της ζύμης.
7. Τα ψήνετε σε λίγο δυνατή θερμοκρασία και προσέχετε να μην ανοίξετε καθόλου το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα φτιάξουμε και να τα απολαύσουμε!!!


Δείτε την συνταγή και σε βίντεο







 Καλή επιτυχία!!!!
Καλά να περνάτε φίλοι μου, έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!
Ειρήνη






Σχόλια