Ραβιολι μπολονεζ αλά Ειρηνη!!!

Μια εκδοχή της μακαρονάδας μπολονέζ, πειραγμένη όπως πάντα με μερικές παραλλαγές. Η νοστιμιά των χειροποίητων ζυμαρικών μένει για πάντα στην μνήμη σας, αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτή τη ζύμη χάνετε μια μεγάλη εμπειρία για τον ουρανίσκο σας!! Πραγματικά είναι μια συνταγή που είμαι πολύ σίγουρη και περήφανη όταν την παρουσιάζω στο τραπέζι γιατί ξέρω ότι είναι πεντανόστιμη, έχει τόσα φρέσκα και καλά υλικά που είναι αδύνατον να μην συγκινήσει και τον πιο ιδιότροπο άνθρωπο.
Μέσα στη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει κάποια υλικά όπως τον ζωμό κοτόπουλο που (βρείτε την συνταγή εδώ
Τα λαχανικά μέσα σε βάζο (βρείτε την συνταγή εδώ )
Την σάλτσα ντομάτας με καρότο (βρείτε την συνταγή εδώ)
Όλα τα υλικά είναι σπιτικά και φτιαγμένα απ' τα χεράκια μου για αυτό λοιπόν είμαι σίγουρη για την ποιότητα τους!
Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή σε 2-3 πραγματάκια για να έχετε την απόλυτη επιτυχία..
1ον.. Η γέμιση είναι προσωπική επιλογή, μπορείτε να την αλλάξετε με οποιοδήποτε άλλο υλικό π.χ. τυριά. Ότι και να επιλέξετε φροντίστε να μην έχει πολλά υγρά η γέμιση γιατί αυτό θα χαλάσει τα ραβιόλι και θα σκάσουν κατά το ψήσιμο.
2ον.. Η ζύμη των ζυμαρικών βγαίνει κάπως σκληρή, μην ανησυχείτε έτσι πρέπει να είναι, μετά από πλάσιμο 10 λεπτών γίνετε πιο εύπλαστη και λεία. Μπορείτε να παίξετε και να δοκιμάστε να βάλετε πουρέ από άλλο λαχανικό που θέλετε, θα έχετε άλλο χρώμα και άλλη γεύση.  Φροντίστε να μην είναι νερουλός ο πουρές σας και να μην ξεπερνάει τα 30 γρ. για την δόση που σας έχω δώσει.
3ον.. Το κάθε αλεύρι είναι διαφορετικό πάντα θα έχετε παραπάνω αλεύρι μήπως σας γίνει πολύ μαλακιά η ζύμη και χρειαστεί να προσθέσετε ή στην αντίθετη περίπτωση αν σας βγει πολύ σκληρή μπορείτε να ανακατέψτε ένα αυγό και να το προσθέτετε λίγο-λίγο κάθε φορά μέχρι να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
4ον.. Η γέμιση όταν θα τοποθετηθεί πάνω στην ζύμη να είναι κρύα. Αλείψτε με νεράκι την επιφάνεια ζύμης γύρω από τον κιμά για να κολλήσει καλά. Πατήστε με τα δάχτυλα σας και βγάλτε όλο τον αέρα μέσα από το ραβιόλι, αν κρατήσει πολύ αέρα μέσα θα σκάσει κατά το ψήσιμο. Επίσης μην ξεχάσετε να πατήσετε καλά και για δεύτερη φορά τις άκρες.
5ον.. Βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, θα δείτε να ανεβαίνουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας, αυτή είναι η ένδειξη ότι είναι έτοιμα. Μόλις τα βγάλετε ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
Σερβίρετε με την αρωματική μας σάλτσα ντομάτας ή και σκέτα με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και μυζήθρα. Με μεγάλη χαρά μοιράζομαι αυτή την συνταγή μαζί σας και σας προτείνω να την δοκιμάσετε.










Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!!





Σχόλια