Τζατζικι, το παραδοσιακο Ελληνικο ορεκτικο!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Παραδοσιακό ορεκτικό της Πατρίδας μας και γνωστό σε όλο τον κόσμο ειδικά όταν το συμπεριλάβεις μέσα στο επίσης γνωστό έδεσμα μας τον γύρο. Γύρος με τζατζίκι είναι η κλασική νοστιμιά που θα δοκιμάσει ο ξένος όταν έρθει στην Ελλάδα. Τα υλικά του είναι απλά, το βασικό συστατικό είναι το γιαούρτι. Όταν θα φτιάξω τζατζίκι λίγες ώρες πριν βάζω μέσα σε ένα τρυπητό 2 ανοιγμένα φίλτρα του καφέ και ρίχνω το γιαούρτι να ξανά στραγγίξει, θα δείτε ότι θα βγάλει κι άλλο υγρό. Το αγγουράκι είναι ένα άλλο βασικό συστατικό που θέλει μια μικρή προετοιμασία για να βγάλουμε τα υγρά του για να μην μας χαλάσει το μείγμα μας. Αφού το τρίψουμε το βάζουμε σε μια βαμβακερή πετσέτα και το ζουλάμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά του. Το καρότο δεν μπαίνει στην παραδοσιακή συνταγή, παρόλα αυτά είναι μια προσθήκη προσωπικής μου επιλογής γιατί δίνει γλύκα και ταυτόχρονα τραγανότητα στην υφή. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε να μην το βάλετε καθόλου είναι τελείως προαιρετικό. Το σκόρδο είναι το αρωματικό που θα δώσει και την τελική γεύση. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο έντονο το θέλει ο κάθε ένας μας, είναι πολλοί που τους αρέσει να είναι μπόμπα, αλλά επίσης είναι αρκετοί που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να το απολαύσουν όσο καυτερό θα ήθελαν. Το μυστικό εδώ είναι η φύτρα του σκόρδου, αν αφαιρεθεί γίνετε πιο εύπεπτο στο στομάχι οπότε πιο απαλό στην γεύση. Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα σκόρδου, δοκιμάζετε και προσθέτετε αν χρειάζεται μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την συνταγή την συμπληρώνουν το ελαιόλαδο, πρέπει να είναι αρωματικό και να μην είναι μεγάλης οξύτητας, το ξύδι, έχω διαλέξει να βάλω το αγαπημένο μου ξύδι κρέμα μπαλσάμικο με αρώματα εσπεριδοειδών και τέλος φυσικά αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Απλά υλικά, ταπεινά αλλά όταν είναι ποιοτικά μας δίνουν το πιο άρτιο αποτέλεσμα σε γεύση και υφή.


Δείτε την συνταγή σε βίντεο





Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!






Σχόλια