Πανευκολο παγωτο με λιγα υλικα, βασικη συνταγη βανιλια παγωτο!!!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!!
Ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό επιδόρπιο για το καλοκαίρι σίγουρα κλέβει τις καρδιές όλων, ειδικά όταν είναι σπιτικό και καλοφτιαγμένο. Μετράς μέχρι το 20 και έχεις έτοιμο το παγωτό να μπει στην κατάψυξη και το μόνο που μένει να κάνεις είναι να περιμένεις καρτερικά να παγώσει.
Ξεκινάμε και φτιάχνουμε την βασική συνταγή ενός παγωτού με βανίλια και ξηρούς καρπούς, μετά προσθέτουμε τους δικούς μας συνδυασμούς γεύσεων στο μείγμα. Ενδεικτικά σας έχω φτιάξει 2 γεύσεις, η πρώτη είναι πραλίνα με μπισκότο και η δεύτερη γεύση είναι με κεράσι. Προσθέστε ότι σας αρέσει από φρούτα, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια, μπορείτε να βάλετε μαστίχα ή κάποιο άλλο μυρωδικό, γενικά μπορείτε να παίξετε με υφές και γεύσεις όσο θέλετε. Η συνταγή είναι για μια δόση παγωτού περίπου στο 1 κιλό και μπορείτε να φτιάξετε όση ποσότητα θέλετε απλώς διπλασιάζοντας τα υλικά της βασικής συνταγής. Να προσέξετε μόνο της γεύσεις που θα βάλετε να μην γλυκίζουν για να μην σας βγει πολύ γλυκό. Προσαρμόστε ανάλογα με τα υλικά την ποσότητα του ζαχαρούχου γάλακτος προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάποια ποσότητα. Παράδειγμα.... στην γεύση με την πραλίνα αφαίρεσα περίπου 80 με 100 γρ. ζαχαρούχο γιατί η πραλίνα με το μπισκότο είναι ήδη πολύ γλυκά, ενώ στην γεύση κερασιού άφησα το ζαχαρούχο όπως αναγράφει η συνταγή.

Δείτε την συνταγή σε βίντεο

Η βάση του παγωτού!

Πραλίνα-Μπισκότο



Κεράσι




Καλά να περνάτε φίλοι μου!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!




Σχόλια