Τα super κεφτεδάκια φούρνου της Ειρήνης

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Λατρεύω τα κεφτεδάκια με άρωμα δυόσμο έτσι μου έμαθαν να τα τρώω και έτσι έμαθα να τα φτιάχνω. Το μόνο κακό τους είναι το τηγάνισμα, αυτός βέβαια ήταν και ο λόγος που δεν τα απολάμβανα πιο συχνά στα γεύματα μου. Έμαθα λοιπόν να τα φτιάχνω στο φούρνο αλλά να πετυχαίνω το σωστό συνδυασμό ξεροψημένο απ' έξω και μέσα αφράτο. Το μυστικό είναι τα υλικά που χρησιμοποιούμε και οι ποσότητες τους, ένα λαχανικό όπως η πατάτα θα δώσει υγρασία στο κεφτέ, το κρεμμύδι δίνει επίσης υγρασία αλλά και την γλυκιά γεύση που χρειάζεται το φαγητό, ο δυόσμος δίνει το υπέροχο άρωμα και το παξιμάδι κάνει αφράτο το κεφτέ ενώ παράλληλα απορροφάει και συγκρατεί όλα τα νόστιμα ζουμάκια απ' όλα τα υλικά.
Τρώγονται σαν ορεκτικό με τζατζίκι, ή φτιάχνετε και σαν Κυρίως πιάτο συνδυάζοντας τα με ρύζι, πατάτες ή μακαρόνια, τα πιτσιρίκια τρελαίνονται.. ειδικά αν τα βάλετε μέσα σε σάλτσα ντομάτας και δίπλα έχετε φτιάξει έναν σπιτικό πουρέ πατάτας.
Μερικά tips που κάνω για τα κεφτεδάκια μου είναι τα εξής....

1. Πάντα βάζω 2 ειδών κιμά, βοδινό και χοιρινό, δίνει την σωστή λιπαρότητα και κάνει το κεφτέ νόστιμο. Διαλέξτε ένα κομμάτι ελιά από μοσχάρι και για χοιρινό βάλτε σπάλα, αυτό κάνω συνήθως και δεν απογοητεύομαι ποτέ από το αποτέλεσμα.
2. Το ψωμί που βάζω είναι παξιμάδι που το έχω φτιάξει στο φούρνο των γονιών μου. Είναι με 60% σταρένιο ντόπιο αλεύρι και 40% κριθαρένιο. Το βρέχω με σκέτο νερό και το αφήνω να μαλακώσει, έπειτα το στύβω όσο πιο πολύ μπορώ με τα χέρια μου και το θρυμματίζω.
3. Για να αρωματίσω τα κεφτεδάκια μου χρησιμοποιώ τον δυόσμο, βάλτε όποιο μυρωδικό και σε όποια ποσότητα θέλετε.
4. Μέσα στα υλικά του κεφτέ βάζω και λίγο κεφαλοτύρι, δίνει γεύση και αφρατάδα.


Δείτε την συνταγή σε βίντεο





Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!




.

Σχόλια