Λαχταριστη ταρτα μπριαμ!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Ο καύσωνας σήμερα έχει κάνει την μέρα αφόρητη και πραγματικά δεν βρίσκω γωνιά στο σπίτι να καθίσω και ας έχω το air condition στο φουλ. Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και σκέφτηκα ότι είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να σας δείξω την τάρτα που φτιάχνω με λαχανικά της εποχής. Το μπριάμ είναι παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό και το συνδυάζω φτιάχνοντας το μέσα σε μια τάρτα. Αρχικά κόβω τα λαχανικά σε λεπτές και ομοιόμορφες ροδέλες ίδιου μεγέθους περίπου και αφού τα αρωματίσω, στοιχίζω την μια φέτα δίπλα στην άλλη γύρο-γύρο από την τάρτα. Βάζω τριμμένη μυζήθρα ή αν προτιμάτε τριμμένη φέτα ανάμεσα στα λαχανικά και την βάζω να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο.
Η νοστιμιά της είναι απερίγραπτη τα διάφορα λαχανικά μαζί με τα αρωματικά και το τυρί δίνουν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα για τον ουρανίσκο σας!!!
Θα σας πρότεινα να βάλετε αν σας αρέσει λίγη σάλτσα ντομάτας στη βάση της τάρτας και μετά να τοποθετήσετε τα λαχανικά σας, για λόγους υγείας δεν το έκανα εγώ αλλά πιστέψτε με του ταιριάζει τέλεια και θυμίζει το γνωστό γαλλικό μπριάμ Ratatouille. Με την προσθήκη του τυριού το φέραμε στα μέτρα μας και στο δικό μας Ελληνικό μπριάμ.
Εύκολο, νόστιμο και εντυπωσιακό για το καλοκαιρινό σας τραπέζι!!!


Δείτε την συνταγή σε βίντεο






Να περνάτε όμορφα φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!


Σχόλια