Μους σοκολατας με αυγο!!

Καλησπέρα μπλοκογειτονειά μου!!!

Πείτε μου ποιος είναι αυτός που δεν τρελαίνετε για την σοκολάτα, ένα γλύκισμα όπως αυτό που θα σας φτιάξω με τέλεια υφή, πλούσια σοκολατένια γεύση είναι από τα πιο δροσιστικά και ελαφριά γλυκά που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ότι και να πούμε τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στην εικόνα του, η συνταγή γίνετε με την προσθήκη αυγού που παστεριώνετε και ενσωματώνετε σιγά-σιγά με τα υπόλοιπα υλικά. Μην τρομάξετε είναι εύκολη συνταγή αρκεί να προσέξετε στα εξής παρακάτω σημεία:

1. Όταν θα βάλετε να βράσουν γάλα και αυγό είναι πολύ σημαντικό να προσέξετε να μην έρθει σε βρασμό το μείγμα γιατί θα σας κόψει. Θέλουμε να ζεσταθούν τόσο ώστε να παστεριωθούν τα αυγά δηλ. μόλις αρχίσει το μείγμα και αχνίζει. Η θερμοκρασία πρέπει να είναι πολύ χαμηλή και εννοείτε ότι ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει το γάλα στο σκεύος. Λίγη υπομονή χρειάζεται και τα δύσκολα στην συνταγή πέρασαν.

2. Αναμείξτε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος σιγά-σιγά και σε μικρές δόσεις στην αρχή για να ενωθούν ομοιόμορφα τα δυο μείγματα.

3. Αφήστε την μους στο ψυγείο το λιγότερο για 6 ώρες.

Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε την μαύρη σε λεύκη κουβερτούρα και να φτιάξετε λευκή μους σοκολάτας.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, αυτά ήταν όλα. Πάρτε τα υλικά και ξεκινήστε αμέσως!!!


Δείτε την συνταγή σε βίντεο

πατώντας εδώ







Καλά να περνάτε φίλοι μου!!

Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!



Σχόλια