Λαδοκουλουρα Κρητης (παλια συνταγη της μαμας, τα πιο νοστιμα και τραγανα)!

Καλησπέρα φίλοι, αγαπημένοι!!! 
Η συνταγή είναι πιστή αντιγραφή από το τετράδιο της μαμάς μου που ομολογουμένως τα 'χει τα χρονάκια του. Δεν επιτρέπετε να πω πόσα λέει η μαμά, ας πούμε πως είναι κάμποσα....ήντα.....χιχιχιχι
Το καλό Κρητικό ελαιόλαδο με το χρυσό χρώμα και την λεπτή γεύση είναι πρωταγωνιστής εδώ, σοδιά περσινή απ' τις ελιές μας. Είναι σημαντικό να είναι ελαφρύ με λίγα οξέα ώστε να μην βαρύνει η γεύση του. 
Άλλη μια προσθήκη της συνταγής είναι η αλισίβα που οι παλιές νοικοκυρές ξέρουν και χρησιμοποιούν ακόμα. Πρόκειται για ένα αλκαλικό διάλυμα που παρασκευάζεται με το βράσιμο του νερού μαζί με στάχτη από καμένα ξύλα, στην περίπτωση μας έχει την ικανότητα να κάνει τις ζύμες πιο τριφτές κάτι που θέλουμε σε αυτή την συνταγή.  Τα παλιά τα χρόνια το έφτιαχναν με βρόχινο νερό και το χρησιμοποιούσαν εκτός την ζαχαροπλαστική και για την λεύκανση των ρούχων αλλά και  λούσιμο των μαλλιών. Μαζέψτε καθαρή στάχτη από ξύλα χωρίς χημικά, κοσκινίστε την και φυλάξτε την σε ένα καθαρό βάζο, έτσι θα έχετε όποτε θέλετε.
Τα αρώματα που βάζουμε είναι η κανέλα και το γαρίφαλο ενώ του δίνουμε ωραία γεύση απ' το χυμό πορτοκαλιού και έξτρα σπιρτάδα από καλή σπιτική ρακί.
Προμηθευτείτε με τα υλικά και ξεκινήστε να την φτιάξετε, σας υπόσχομαι ότι θα μοσχοβολήσει όλη η γειτονιά σας!!!
Η συνταγή είναι και νηστίσιμη!
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
 
 
Καλά να περνάτε φίλοι μου και να προσέχετε!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!





 



Σχόλια