Μαθετε να φτιαχνετε σπιτικο ζωμο λαχανικων!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Μάθημα σας έχω σήμερα και μάλιστα από αυτά που σας αρέσουν και μου ζητάτε! Ζωμός λαχανικών και μυρωδικών που μπορεί να χρησιμεύσει σε πάρα πολλές συνταγές και να δυναμώσει την γεύση τους! 
Ξεκινάμε από τα βασικά, καρότο, πράσο, κολοκύθι, κρεμμύδι, σέλερι είναι απαραίτητα να μπουν, από κει και μετά η επιλογή είναι καθαρά δική σας και σύμφωνα με τις δικές σας γεύσεις. Προτιμάμε να είναι λαχανικά της εποχής φρέσκα πάντα, διαλέξτε μερικά αρωματικά όπως ο μαϊντανός, κόλιανδρος, θυμάρι, μάραθο κτλ. και λίγα μπαχαρικά όπως δάφνη, κανέλα (με μέτρο), πιπέρι, μπαχάρι κτλ. Μια άλλη καλή προσθήκη είναι τα χόρτα, σπανάκι, σέσκουλα, παντζαρόφυλλα είναι μερικά που μπορούν να δώσουν πολύ ωραία γεύση στο ζωμό. Διαλέξτε παρθένο ελαιόλαδο με χαμηλά οξέα για να δέσει και να συντηρήσει το ζωμό μας και μην ξεχάσετε να αλατίσετε το ζωμό για έξτρα νοστιμιά!!
Γιατί λοιπόν να βάλουμε στην φασολάδα μας ή στο κοκκινιστό μας σκέτο νεράκι για να ψηθεί βάλτε τον δικό σας ζωμό και απογειώστε το φαγάκι σας!!!
Η επιλογή των υλικών είναι καθαρά δική μου, μπορείτε να αφαιρέσετε ότι θέλετε εκτός τα βασικά που σας γράφω πιο πάνω και να προσθέσετε εσείς ότι άλλο θέλετε. Να είστε προσεκτικοί στις ποσότητες για να μην σας χαλάσει ο ζωμός. Βάλτε τόσο ώστε να δώσει μόνο το άρωμα που θέλετε ανάλογα με το κάθε λαχανικό ή μυρωδικό.
Καλή σας απόλαυση!!!
 
 Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 

Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!





Σχόλια