Γιορτινο Μοσχαρακι Bourguignon

Καλησπέρα φίλοι μου και καλές αλλα και ήρεμες γιορτές με υγεία να έχουμε!
Ξεκινάω από σήμερα, νωρίς-νωρίς να σας δείχνω Χριστουγεννιάτικες συνταγές για να αλλάξουμε λίγο το κλήμα και να διώξουμε το κακό με θετική ενέργεια. Ένα γιορτινό φαγητό για εκείνους που αγαπούν το μοσχαράκι και θα το ήθελαν στο τραπέζι την ημέρα των Χριστουγέννων. 
Η συνταγή μας έρχεται από την Γαλλία και συγκεκριμένα από Βουργουνδία μια περιοχή γνωστή για την τεράστια ποικιλία της σε κρασιά, εξού και η συνταγή που έχει πάρει το όνομα της. Προϋπήρχε πολλά χρόνια στην περιοχή έως ώσπου την ανέδειξε η γνωστή σεφ Τζούλια Τσάιλντ σε μια πιο απλοποιημένη εκδοχή. 
Το μπεφ μπουργκινιόν (boeuf bourguignon, δηλαδή, βοδινό Βουργουνδίας) πρόκειται για μοσχαράκι όπου βράζεται μέσα σε ζωμό και πλούσιο δυνατό κρασί. Ή τεχνική που σας δείχνω δεν είναι η αυθεντική, αλλά μια πιο εύκολη εκδοχή της, στην αυθεντική υπάρχουν πολλά υλικά αλλά και δύσκολες τεχνικές που θα πρέπει να τηρήσετε κατά γράμμα, π.χ. μαρινάρουν πρώτα το κρέας και βάζουν κρεμμυδάκια στιφάδου, υλικό που εγώ δεν έβαλα σε αυτή την συνταγή αλλά ούτε μαρινάρισα το κρέας πριν. Αυτό που θέλουμε ουσιαστικά είναι να καραμελώσει το κρέας μέσα στην νόστιμη και πλούσια σάλτσα ζωμού και κρασιού ώστε να μας δώσει το μέγιστο αποτέλεσμα σε νοστιμιά και γεύση..... και πιστέψτε με... αυτή η συνταγή τα καταφέρνει μια χαρά!
 
Υ.Σ. Αν σας ενδιαφέρει η λατρεμένη κατά 'μένα σεφ της Julia Child έχει βγει ταινία για τα πρώτα βήματα της στο επάγγελμα της μαγειρικής όπου είναι συνυφασμένη με την πρόκληση της blogger Julie Powell το 2002 να μαγειρέψει όλες τις συνταγές από το πρώτο βιβλίο της Child. (το έχω δει χιλιάδες φορές) και ονομάζεται ''Julie & Julia'' σας το προτείνω να το δείτε και εσείς είναι υπέροχο και δείχνει πολλά από τα αριστουργήματα της και τις τεχνικές της
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
 
 
Να περνάτε καλά φίλοι μου και να προσέχετε!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!! 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

Σχόλια