Χριστουγεννιατικο σπιτακι (Ζαχαροσπιτο)!!

 Καλησπέρα φίλοι μου και καλό μήνα να έχουμε!!!
Ξεκινάει και επίσημα σήμερα ο μήνας των γιορτών, η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει με καμιά χρονιά η φετινή, το μούδιασμα που υπάρχει σε όλους έχει γίνει πολύ εμφανές πια. Δε πτοούμαστε όμως, είπαμε ότι πάμε ενάντια σε αυτή την ομίχλη και με αργά αλλά πολύ προσεκτικά βήματα θα φτιάξουμε την διάθεση μας προς το καλύτερο. Σας έχω δημιουργική συνταγή σήμερα και μιας που έχετε πολύ χρόνο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κατασκευάσετε το ζαχαρόσπιτο σας για φέτος τα Χριστούγεννα.
Σας υπόσχομαι ότι το σπίτι θα μυρίσει υπέροχα όσο θα ψήνετε τα μπισκότα και αργότερα η κατασκευή του θα σας φανεί παιχνιδάκι, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα που σας έχω. Για αρχή θα σας πρότεινα να διαλέξετε ένα καλής ποιότητας βούτυρο αγελαδινό. Καλό θα ήταν να παίρνατε τις συσκευασίες που είναι τυλιγμένες (κομμάτι βούτυρο) σε χαρτί. Αφήστε το έξω να μαλακώσει για να μπορέσετε να το δουλέψετε.
Κοσκινίστε την ζάχαρη άχνη, χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χρησιμοποιήστε τα κροκάδια για τα μπισκότα ενώ τα ασπράδια για το γλάσο. Όταν θα φτιάξετε τη ζύμη θα πρέπει να είναι η υφή της βουτυρένια και θα κολλάει λίγο. Μην βάλετε άλλο αλεύρι αφήστε την στο ψυγείο και θα σφίξει. Επίσης όταν θα την ανοίξετε σε φύλλο να έχετε στην αρχή υπομονή γιατί θα είναι αρκετά σκληρή λόγο του βουτύρου. Πάρτε μικρό κομμάτι και δουλέψτε το λίγο στα χέρια σας και μετά το ανοίγετε. Χρησιμοποιήστε αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου και λαδόκολλα. Κόψτε σύμφωνα με το πατρόν και μετά χαράξτε με τα κουπ-πατ ή με ένα μαχαίρι το επιθυμητό σχέδιο που σας αρέσει. Βάζετε την ζύμη μέσα στο ψυγείο για λίγη ώρα και μετά αμέσως στο φούρνο. Όταν θα τα βγάλετε από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά, αφήστε τα να κρυώσουν και θα σκληρύνουν. Αφού κρυώσουν τελείως βάλτε φύλλα ζελατίνας για τα τζάμια των παραθύρων και κολλήστε τα με λίγο γλάσο. Πολύ σημαντικό είναι να αφήσετε πρώτα να στεγνώσει για 1-2 ώρες η βάση του σπιτιού δηλ. μπροστινό, πίσω και πλαϊνα κομμάτια και μετά προχωρήστε με την οροφή. 
Βάλτε μπόλικη φαντασία, θετική διάθεση και διακοσμήστε το σπιτάκι σας, μόνο αυτό χρειάζεται!!
 
Το πατρόν είναι διαθέσιμο και δωρεάν, όποιος επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο Email kalomageiremata@gmail.com ή στο facebook
σε προσωπικό μήνυμα και θα του στείλω το πατρόν με όλη μου την αγάπη. Εσείς, εκτυπώνετε μετά σε χαρτί Α4, κόβετε και είστε έτοιμοι!!


Δείτε αναλυτικά την συνταγή καθώς και την κατασκευή του ζαχαρόσπιτου σε βίντεο




Να περνάτε όμορφα και να προσέχετε τον εαυτό σας!!
Έως την επόμενη φορά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!





Σχόλια