Χοιρινες φετες με μαρμελαδα πορτοκαλι!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Για το γιορτινό τραπέζι σας έχω ένα εύκολο και οικονομικό φαγητό πλούσιο σε γεύση, άρωμα αλλά και παρουσία! Οι μπριζόλες λαιμού που όλοι αγαπάμε μετατρέπονται σε γιορτινό δείπνο για τους αγαπημένους σας! Η μαρινάδα που μπαίνει μέσα είναι έξτρα αρωματική, τα υλικά είναι σε ισορροπημένες ποσότητες που αφήνουν τόσο όσο χρειάζεται για μια φίνα και εκλεπτυσμένη γεύση!!
Διαλέξτε ένα καλό κομμάτι κρέας, χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλο στην περίπτωση μας και πείτε στον χασάπη σας να το κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, 1 εκ. Στο σπίτι μου έχω ηλεκτρικό κόφτη που κόβω τα τυριά και τα αλλαντικά μου οπότε με αυτό έκοψα και το κρέας που πήρα σε πολύ λεπτές φέτες. Η διαδικασία για να κόψεις μόνος σου τις φέτες είναι η εξής: 
Τυλίγουμε το κρέας σε μεμβράνη ή λαδόκολλα, σαν καραμέλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να παγώσει το κρέας τόσο ώστε να σταθεροποιηθεί και να κοπεί εύκολα χωρίς να γλιστράει αλλά και χωρίς να χάσει το σχήμα του. Αφού το παγώσουμε ρυθμίζουμε το πάχος μας γύρω στα 8 χιλ. και κόβουμε σε φέτες. Όσοι διαθέτουν το ηλεκτρικό κόφτη μπορούν να το κάνουν αλλιώς μπορείτε να βρείτε στην αγορά κομμένες φέτες ή να το ζητήσετε από τον χασάπη σας, αν είναι μερακλής και δεν σας γκρινιάξει.
Η μαρινάδα έχει διάφορα μυρωδικά, χυμούς αλλά και ξύσμα εσπεριδοειδών. Χρησιμοποιώ μόνο ελαιόλαδο καλής ποιότητας (σπιτικό) και αλάτι μαζεμένο από τα χεράκια του μπαμπά στις νότιες παραλίες της Κρήτης. Τα μπαχαρικά είναι μείγματα από την αγορά διαλεγμένα με πολύ προσοχή, ενώ η μαρμελάδα που έβαλα είναι φτιαγμένη απ' τα χεράκια της μαμάς μου. 
Το αποτέλεσμα όλων είναι ένα φαγητό πεντανόστιμο, αρωματικό και ισορροπημένο στην γεύση του που θα τρελάνει όλους που θα το δοκιμάσουν!!
 
 
Δείτε την συνταγή και σε βίντεο
 



Να περάσετε τα πιο όμορφα Χριστούγεννα!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια