Νόστιμοι λαχανοντολμαδες χαμηλοι σε θερμιδες για αρχαριους!!

 Καλησπέρα φίλοι μου!!
Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό πιάτο της μαμάς που φτιαχνόταν τις Κυριακές και μοσχοβουλούσε όλη η γειτονιά!! Είναι φαγάκι αγαπημένο, που πια υπάρχει στα καλύτερα εστιατόρια με διαφορετικές γεύσεις στη γέμιση. Η κλασική συνταγή θέλει την γέμιση με κιμά μοσχαρίσιο διάφορα μυρωδικά, λαχανικά, ρύζι, και στο τέλος αφού ψηθεί το φαγητό προσθέτουμε το αυγολέμονο. Η δική μου εκδοχή είναι πιο ελαφριά, έχω αντικαταστήσει το μοσχαρίσιο κιμά με κιμά κοτόπουλου και έχω χρησιμοποιήσει καστανό ρύζι, ενώ δεν το αυγοκόβω. Δεν στερείτε σε τίποτα από γεύση και σίγουρα είναι πιο υγιεινό και ελαφρύ. 
Θα παρατηρήσετε και στο βίντεο τον τρόπο που τους ψήνω στην κατσαρόλα, είναι σε όρθια θέση και στριμωχτά για να μην ξεδιπλώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να βάλετε πιάτο για να πατικωθούν και μπορείτε να του ψήσετε σε δυνατή φωτιά στην αρχή χωρίς να φοβάστε, με λίγα λόγια ένας εύκολος τρόπος για αυτούς που θέλουν να το φτιάξουν και δεν το έχουν τολμήσει μέχρι τώρα. 
 
 
 Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
 


Να περνάτε καλά φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Σχόλια