Παραδοσιακη φασολαδα, η αρχοντισσα της Ελληνικης κουζινας!

 Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους σας!!
Θα περιμένατε ίσως μια συνταγή σήμερα και λόγω της ημέρας να σχετίζεται με την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου...όχι όμως σήμερα και λόγω καιρού σας έχω ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της Ελλάδας μας. Φασολάδα, η αρχόντισσα της Ελληνικής κουζίνας που μέχρι και σήμερα την απολαμβάνουμε στο τραπέζι μας.  Πρόκειται για ένα θρεπτικότατο γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη,σίδηρο και ασβέστιο, ταπεινό, αφού έχει λίγα και φθηνά υλικά που μπορεί όμως να χορτάσει ολόκληρη οικογένεια. Δεν χρειάζεται να μουλιάσετε από βραδύς τα φασόλια, αρκεί βέβαια να έχετε προμηθευτεί καλής ποιότητας όσπρια που δεν είναι κιτρινισμένα δηλ. πολυκαιρισμένα γιατί αλλιώς δεν βράζουν με τίποτα. 
Σκεφτείτε ότι τρώτε ένα φαγάκι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, λίγες θερμίδες και σας γεμίζει ενέργεια προστατεύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα, υπάρχει καλύτερη τροφή για την εποχή που διανύουμε?

Δείτε την συνταγή σε βίντεο



Να περνάτε όμορφα φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!
















Σχόλια