Πατατοκαλιτσουνακια!!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!!
Μετά από 2 βδομάδες ανάρρωσης της μέση μου επανήλθα δριμύτερη και με όρεξη να συνεχίσω να μοιράζομαι αγαπημένες συνταγές μαζί σας. Να πω ότι μου λείψατε...ναι! Θα το πω...μου λείψατε πάρα πολύ!!!
Σας έχω ετοιμάσει καλιτσούνια με γέμιση πατάτας αρωματισμένη με μυρωδικά και μπαχαρικά, η ζύμη όπως πάντα χειροποίητη και εύκολη όσο καμιά άλλη! Χρησιμοποιώ αλεύρι κίτρινο, το χωριάτικο που είναι εξαιρετικό για τηγανιτά πιτάκια, πλάθετε πολύ εύκολα και ανοίγει επίσης εύκολα. Να μου προσέξετε μόνο το εξής..η ζύμη θα πρέπει να γίνει αφράτη και μαλακιά όπως σας δείχνω στο βίντεο. Όταν θα την ανοίξετε μπορεί να κολλάει, αυτό διορθώνεται πασπαλίζοντας την με λίγο αλεύρι. Μου αρέσει να δίνω γεύση και άρωμα στις ζύμες μου οπότε προσθέτω πάντα λίγο mix μπαχαρικών που έχω, είτε έτοιμα, είτε φτιαγμένα από εμένα. Το συγκεκριμένο που έχω χρησιμοποιήσει είναι μείγμα από αποξηραμένο σκόρδο και κρεμμύδι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, ρίγανη, κιτρινόριζα, πάπρικα, τσίλι και αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά. Το άρωμα που έχει είναι μοναδικό και ταιριάζει απόλυτα με την γέμιση που θα βάλουμε.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα δείτε πόσο εύκολα γίνονται.
 Η νοστιμιά τους είναι Θεϊκή!!!


Δείτε την συνταγή σε βίντεο




Να περνάτε καλά φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!







Σχόλια