Φακες σουπα με λαχανικα και αρωμα πορτοκαλιου!

 Καλησπέρα φίλοι μου!!
Μυρωδάτη και νόστιμη φακή με λαχανικά σας έχω σήμερα, ένα πλούσιο πιάτο γεμάτο πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, σωστός θησαυρός για να δυναμώσουμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας μετά από τόση ταλαιπωρία των ιώσεων, αλλά και για την περίοδο που ξεκίνησε της Σαρακοστής όπου οι φακές αντικαθιστούν με μεγάλη επιτυχία το κρέας αφού είναι πρωτεϊνούχο φαγητό με υψηλό δείκτη σιδήρου και φυλλικό οξέος. Την έχω φτιάξει σε μορφή σούπας αλλά μπορεί κάλλιστα να γίνει και σαλάτα. Για γεύση και χρώμα έχω προσθέσει τα λαχανικά μου ενώ για άρωμα έχω διαλέξει το πορτοκάλι που παντρεύετε τέλεια με το φαγάκι μας!! 
Οι κόκκινες φακές περιέχουν μικρότερη συγκέντρωση ινών από τις καφέ φακές και λόγω του μεγέθους βράζουν πιο γρήγορα (περίπου 15 λεπτά). Είναι πιο εύπεπτες ειδικά για άτομα με ευερέθιστο έντερο. Στην συνταγή θα δείτε ότι αφού ψηθεί το φαγητό δεν φαίνονται πουθενά και αυτό γιατί λιώνουν και χυλώνουν το φαγητό. Ουσιαστικά αυτό θέλω να χυλώσουν να βγάλουν όλη τη νοστιμιά στο πιάτο ενώ οι καφέ να μείνουν σφιχτές και αμυλώδης.
Για να το κάνω κοκκινιστό βάζω σπιτική κέτσαπ (σας έχω εδώ το link με την συνταγή), μου βγάζει περισσότερο άρωμα και γεύση οπότε είναι καθαρά μια δική μου προσωπική προσθήκη, αν δεν σας αρέσει μπορείτε να βάλετε πελτέ ντομάτας (σας έχω εδώ το link με την συνταγή), στα υλικά σας αναγράφω την ποσότητα. Ένα άλλο υλικό που χρησιμοποιώ είναι το μπαλσάμκο ξύδι σε κρέμα, έχει ήπια γεύση και είναι αρωματισμένο με εσπεριδοειδή που ταιριάζει απόλυτα στην συγκεκριμένη συνταγή.
Επίσης βάζω φλούδα από πορτοκάλι και τον χυμό του, δεν φαντάζεστε πόσο δένει το άρωμα του με την σούπα, μπλέκονται όλες αυτές οι γεύσεις και οι υφές στο στόμα σου σκάνε σαν βεγγαλικά!!!
Φτιάξτε την φίλοι μου και είμαι σίγουρη ότι αυτός ο συνδυασμός θα σας κερδίσει και θα κλέψει την καρδιά σας!!
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο



Να περνάτε όμορφα φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 



Σχόλια