Χαλβας σιμιγδαλενιος φουρνου (νηστισιμος)

 Καλησπέρα φίλοι μου!!
Ένα νηστίσιμο γλυκό, σιροπιαστό και αρκετά εύκολο είναι ο χαλβάς με σιμιγδάλι. Λέω να πειράξουμε λίγο την συνταγή και να την φέρουμε στα μέτρα μας για να μπορούν να απολαύσουν όλοι αυτό γλύκισμα. Χρησιμοποιώ βούτυρο καρύδας που είναι εξαιρετικό στην υφή του. Θέλω να δώσω έξτρα υγρασία οπότε προσθέτω πουρέ μήλου, (δηλ. βράζω τα μήλα με λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα πολτοποιώ). Βάζω γάλα σόγιας ή αμυγδάλου κατά προτίμηση αρωματισμένο με βανίλια και θα ανακατέψω δύο είδη σιμιγδάλι και ψιλό αλλά και χοντρό, με το χοντρό να υπερισχύει στην ποσότητα. Ψήνετε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία και σε 50 λεπτά, θέλει λίγο υπομονή και παρακολούθηση να πάρει το σωστό χρώμα. Το σιρόπι θα μπει αφού ψηθεί το γλυκό και όσο είναι ακόμα καυτό, προσθέτουμε καυτό και το σιρόπι για να τραβήξει και να σιροπιαστεί καλά μέχρι πάνω. Η υφή του γίνετε πολύ ωραία θυμίζει σαφώς χαλβά, αλλά σε πάει και προς το ραβανί, οι ξηροί καρποί δίνουν το τραγανό στοιχείο που χρειάζεται το γλυκό και το άρωμα από την κανέλα αλλά και η γεύση από τα εσπεριδοειδή κάνουν αυτό το ταπεινό γλυκό Θεϊκό!
 
 
 Δείτε την συνταγή σε βίντεο 
 

 
Να περνάτε καλά φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια