Μαθετε να φτιαχνετε το διασημο γλασο mirror glaze για τα γλυκα σας!!

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Εδώ και λίγα χρόνια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά γλυκά που βλέπεις στο διαδίκτυο σε χιλιάδες χρώματα, μιλάμε για το διάσημο γλάσο καθρέφτη ή αλλιώς mirror glaze. Εξωπραγματικά όμορφο, γυαλιστερό με ένα ή και 2-3 χρώματα ταυτόχρονα μαζί καλύπτει κέικ, παγωτά, κρέμες, μους, πάστες, κτλ.
Μετά από πολλές δοκιμές, αποτυχημένες τις περισσότερες φορές, κατέληξα σε αυτή την συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας. Θα πρέπει να προσέξετε μόνο μερικά πράγματα για να σας πετύχει και να μην σας απογοητεύσει η όλη διαδικασία γιατί πρόκειται για εύκολη συνταγή αρκεί να τηρήσετε τους χρόνους και τις θερμοκρασίες με ακρίβεια.
1. Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
2. Βράστε καλά το μείγμα με το γάλα και μόλις πάρει 2-3 βράσεις κλείνετε το μάτι και αμέσως ρίχνετε την ζελατίνη.
3. Αν θέλετε να χρωματίσετε το γλάσο να βάλετε λευκή κουβερτούρα, αν θέλετε ένα πλούσιο σοκολατένιο χρώμα βάλτε μαύρη κουβερτούρα.
4. Αφού την φτιάξετε θα πρέπει να περαστεί από σουρωτήρι για να σπάσουν οι φυσαλίδες και να είναι όσο το δυνατόν λείο.
5. Αφήστε την στην άκρη να κατέβει η θερμοκρασία, ιδανικά θέλουμε να φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.
6. Βγάλτε το κέικ από την κατάψυξη και ρίξτε αμέσως το γλάσο, περάστε 2-3 φορές κυκλικά γύρω-γύρω από το κέικ ώστε να καλυφτεί καλά.
7. Στηρίξτε το γλυκό σε βάση μικρότερη από το ίδιο ώστε να τρέξει το γλάσο και να πέσει το περιττό κάτω. 
8. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο το μείγμα για 3 μέρες, σκεπασμένο καλά.
 
Πρέπει να το δοκιμάσετε!!!
 
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
πατώντας πάνω εδώ


Καλά να περνάτε φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια