Χωριατικο καρβελι, ημιλευκο και ψημενο σε σακουλα φουρνου!!

 
Φτιάξετε σπιτικό ψωμί στο φούρνο σας και δοκιμάστε το σχεδόν μόλις βγει, ζεστό, είμαι βέβαιη ότι θα ξεχάσετε τα έτοιμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για να φτιαχτεί θέλει αγάπη, υπομονή και κάποιες φορές λίγο παραπάνω χρόνο. Η διαδικασία του είναι αρκετά χαλαρωτική, με απλές κινήσεις που όλοι γνωρίζουμε και σε αντάλλαγμα σου δίνει μεγάλη ευφορία, χαρά και ικανοποίηση. Η συνταγή που σας δίνω είναι απλή και δεν απαιτεί πολύ ζύμωμα, φουσκώνει και ψήνεται μέσα σε σακούλα ψησίματος για φούρνο. Η τεχνική αυτή εγκλωβίζει την υγρασία που έχει το ψωμί όταν φουσκώνει μέσα στη σακούλα και την χρησιμοποιεί μετά κατά την διάρκεια του ψησίματος με αποτέλεσμα να έχουμε μια τραγανή κόρα και μέσα αφράτη, πλούσια ψίχα. 

Δείτε την συνταγή σε βίντεο πατώντας εδώ

Τα υλικά:

675 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
375 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
650 ml ζεστό νερό (40C)
15 γρ. ξηρή μαγιά
3 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
3 κοφτά κ.γ. αλάτι
6 κ.σ ελαιόλαδο

Αφήνουμε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, δεν θέλουμε να κρατήσει στο εσωτερικό του υγρασία. Μην παραλείψετε το αλάτι δεν είναι πολύ και δίνει σώμα στο καρβέλι. 
Ελπίζω να σας έπεισα να το δοκιμάσετε, καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν, μην διστάσετε να μου στείλετε τις απορίες σας, με χαρά θα σας βοηθήσω.
Έως την επόμενη φορά, να περνάτε καλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!






 

 

Σχόλια