Ρολο μηλου-κανελας-φουντουκιου με γλασο τυριου

Καλησπέρα φίλοι μου!!
Γλυκό που μας έρχεται από Αμερική με την υπερβολή των υλικών που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των γλυκών τους! Το έφερα λίγο στα μέτρα μας μειώνοντας την ζάχαρη και το βούτυρο όσο μπορούσα. Το γλάσο τυριού εξισορροπεί τέλεια την γλυκάδα του και του ανεβάζει την γεύση κατακόρυφα. Σκάνε όλες οι γεύσεις στο στόμα, το άρωμα από τα μπαχαρικά και το βούτυρο η γλυκιά γεύση από την καραμέλα ζάχαρης και το χυμό από τα μήλα, ενώ σε κάθε μπουκιά σκάνε τα καρβουνιασμένα φουντούκια σε κάθε σου δαγκανιά!!! Σκέτη απόλαυσηηηη!!!!! 

Υλικά
Για την ζύμη
550 γρ. αλεύρι
(για όλες τις χρήσεις)
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
55 γρ.ζάχαρη, 1 αβγό,
100 ml ζεστό γάλα,
125 ml ζεστό νερό
10 γρ. ξηρή μαγιά, 10 γρ. αλάτι

1/2 κούπα χοντροκομμένα
και καβουρντισμένα φουντούκια 
 
Για την γέμιση
4 μήλα, 100 γρ. ζάχαρη, 1 κ.γ. Τζίντζερ
60 γρ. βούτυρο +
30 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματ.
Μια πρέζα αλάτι και μοσχοκάρυδο
120 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κοφτές κ.γ. κανέλα
Για το γλάσο τυριού
30 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματ.
60 γρ. τυρί κρέμα, 50ml γάλα
1/2 κούπα άχνη, 1/2 κ.γ. βανίλια
 
Φροντίστε να είναι όλα τα υλικά σας σε θερμοκρασία δωματίου, η ζύμη είναι η κλασική ζύμη τσουρεκιού όπου δεν θέλει πολύ ζύμωμα αλλά θέλει ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σωστά για να μας δώσει ένα αφράτο ζυμαράκι.
Τα μήλα ψήστε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να χάσουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν.
Η ζάχαρη με το μήλο θα βγάλουν υγρά που θα σας δώσουν την πιο νόστιμη καραμελωμένη βάση για το γλυκό σας!!
Τέλος θα σας πρότεινα να μην παραλείψετε το γλάσο τυριού, δίνει απίστευτη γεύση!!
Καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν!!
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο πατώντας
 


Να περνάτε όμορφα φίλοι μου!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχόλια