Μaθετε να φτιaχνετε ψωμaκια μπριoς εuκολα!

 Καλησπέρα φίλοι μου!!
Είναι ψωμάκια γαλλικης προέλευσης που έχουν βούτυρο και αυγά, η ψίχα τους γίνετε πλούσια σε γεύση και αφράτη σε υφή. Τα τρώτε σκέτα ή με την επάλειψη μαρμελάδας, γίνονται σάντουιτς, μπέργκερ, ενώ το ίδιο ζυμάρι μπορεί να ψηθεί και σαν ψωμί για τοστ. 
Μερικά μυστικά για να σας πετύχουν.....
Φροντίστε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, το ίδιο και τα σκεύη.
Το ζυμάρι θα πρέπει να γίνει αφράτο και βουτυρένιο, περίπου όπως και με το τσουρέκι. Μην το παρά ζυμώσετε.
Μην παραλείψετε τα φουσκώματα, ανάλογα με την θερμοκρασία που έχουμε στο χώρο μας θέλουμε να πάρουν το χρόνο τους και να φουσκώσουν σωστά. Αυτό είναι που θα μας δώσει την αφράτη υφή τους.
Αν θελήσετε να κάνετε μπριός σε φρατζόλα βάλτε το ζυμάρι σε μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα με λαδόκολλα. Αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 2ώρες και μετά επάλειψη με το γάλα. Ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 30'-40' (εξαρτάτε τη δύναμη του φούρνου) στην δεύτερη θέση του φούρνου και σε αέρα. Αν χρειαστεί σκεπάστε το ψωμί για να μην σας αρπάξει.
Όσο είναι ακόμα ζεστά αλείψτε τα με φρέσκο βούτυρο και αφήστε τα να το απορροφήσουν. Το βούτυρο θα τους δώσει μαλακιά κόρα.
Η συνταγή δεν έχει πολύ βούτυρο και η ζάχαρη είναι σε πάρα πολύ μικρή ποσότητα, αν θέλετε μπορείτε να την μειώσεσε στην μισή ποσότητα ή να την αφαιρέσετε τελείως. Αντί για ζάχαρη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στέβια (4 κοφτές κ.σ.).

Δείτε την συνταγή σε βίντεο
Υλικά

1 αβγό
40 γρ. ζάχαρη (4 κ.σ.)

80 ml ζεστό γάλα

5 γρ. ξηρή μαγιά

350 γρ. αλεύρι σκληρό

3 γρ. αλάτι (1 κ.γ.)

30 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου


Για το άλειμμα

4 κ.σ. γάλα-4 κ.σ. ηλιέλαιο

 


Να περνάτε όμορφα φίλοι μου και να προσέχετε τον εαυτό σας!!
Έως την επόμενη φορά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια