Κοτοπουλο με μανιταρια ala cream

 Καλησπέρα φίλοι μου!!
Αγαπημένο πιάτο για πολλούς, από την ώρα που θα έρθει το πιάτο μπροστά σου η μυρωδιά αυτού του φαγητού θα σε ξετρελάνει... γι' αυτό βάζω στοίχημα!! Η γλύκα του κρεμμυδιού με το μπέικον, το κρασί, τα αρωματικά βότανα και την κρέμα γάλακτος συνδυάζονται μοναδικά σε αυτό το φαγάκι με την τόσο πλούσια γεύση. 
 
Δείτε την συνταγή μου σε βίντεο
 
 Υλικά 
6 φιλέτα κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γρ. μανιτάρια
100 γρ. μπέικον
50 ml λευκό κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλο
400 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. βούτυρο
1 πρέζα θυμάρι και σκόρδο
1 κ.σ. Άνηθο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
 
Διάλεξα να χρησιμοποιήσω από το κοτόπουλο τα μπουτάκια, φιλεταρισμένα, θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο αλλά έχουν ωραία γεύση. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με στήθος αν θέλετε, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να τα ψήσετε 8' στο φούρνο. 
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά για να πάρει χρώμα και να κρατήσει όλους τους χυμούς του μέσα. 
 
 Το ίδιο να κάνετε και με τα μανιτάρια, θέλουν δυνατή φωτιά, απαλό γύρισμα και όχι πολύ ανακάτεμα. Μην βάλετε αλάτι γιατί θα χάσουν τα υγρά τους και δεν το θέλουμε. 
 
Για το είδος μουστάρδας που θα βάλετε εξαρτάται από σας, μπορείτε να βάλετε μουστάρδα dijon για πικάντικη γεύση, η μουστάρδα απαλή, είτε με μέλι ή στην δική μου περίπτωση μουστάρδα με κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Διαλέξτε όποια σας αρέσει και βάλτε μια γεμάτη-γεμάτη κουταλιά της σούπας μέσα στο φαγητό.
Δώστε προσοχή στο σοτάρισμα του μπέικον, θέλουμε να σοταριστεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και να μην το αφήσουμε να καεί γιατί θα χαλάσει την γεύση της σάλτσας. Μπορεί να κολλήσουν στη βάση της κατσαρόλας τα υγρά που θα βγάλει (πρωτεΐνη) μην σας αγχώσει όμως γιατί μόλις βάλουμε το κρασί και το ζωμό όλα θα ξεκολλήσουν και θα δώσουν νοστιμιά και γεύση που θέλουμε στο φαγητό.


 
 Να περνάτε καλά φίλοι μου!!!
Έως την επόμενη φορά πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!




Σχόλια